José Martí defensa al sector pesquer de la província front al nou reglament europeu

Reivindica l'equilibri entre la sostenibilitat ecològica i la sostenibilitat econòmica

José Martí defensa al sector pesquer de la  província front al nou reglament europeu

El president de la Diputació, José Martí, s’ha desplaçat fins a la confraria de Benicarló per a donar el seu suport al sector pesquer de la província davant les dificultats que està travessant per l’aplicació del reglament sobre la gestió de la pesca que emana de la Comissió Europea i que redueix significativament els dies de l’any en què les embarcacions poden eixir a pescar. Així ho ha manifestat durant la visita realitzada a la llotja del port de Benicarló, en companyia de l’alcaldessa de la localitat, Xaro Miralles, el director general de Pesca de la Generalitat Valenciana, Antonio Quintana i una representació de la confraria encapçalada pel patró major, Francisco Querol.

José Martí considera que “cal trobar un equilibri entre la sostenibilitat ecològica i la sostenibilitat econòmica, perquè darrere de les mesures que s’adopten a Brussel·les hi ha famílies, persones que tenen dret a poder desarollar el seu projecte vital”. En aquest sentit, ha recordat que la pesca està directament relacionada amb el turisme i la gastronomia de la província de Castelló.

Per aquesta raó, encara que la Diputació no té competències en matèria de pesca, “vol anar de la mà de la Generalitat i del Govern d’Espanya per a defensar a un sector que és vital per a la nostra economia”.
En semblants termes s’ha pronunciat el director general de Pesca de la Generalitat Valenciana, Antonio Quintana, qui ha expressat que hi ha raons per a un optimisme moderat perquè la Generalitat Valenciana i el Govern d’Espanya estan treballant conjuntament per a convéncer a la Comissió Europea que existeixen solucions que es poden aplicar sense posar en risc la viabilitat del sector.

Solucions “que han de vindre de la mà de la ciència i de les administracions, però tenint clar que els objectius fixats no es poden complir en només cinc anys”. Sobre aquest tema, ha afegit que “el sector necessita temps per a fer la transició”, encara que també ha destacat que “els nostres pescadors estan molt conscienciats amb la defensa del medi ambient i saben que cal canviar la manera de pescar”.

Per part seua, el patró major de la confraria de Benicarló ha agraït la visita i el suport de les autoritats provincials i autonòmiques, assenyalant que “som conscients que aquest no és un problema originat per les polítiques impulsades per la Generalitat o el ministeri”. Ha finalitzat dient que “no volem ajudes, tan sols volem que ens deixen eixir a pescar”.

Un dret a treballar per a les cinc confraries de la província de Castelló que també ha revindicado l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles.

Directe