Tot i que no sigue obligatòria a exteriors, tindrem que portar una mascareta damunt

El Consell Interterritorial ha acordat una sèrie d'excepcions que cal conèixer

El Consell Interterritorial ha acordat que la mascareta deixarà de ser obligatòria en exteriors sempre que es guarden almenys un metre i mig de distància de seguretat. A més, aquest Consell, ha acordat una sèrie de circumstàncies en les quals encara serà obligatori l’ús de màscara, per la qual cosa caldrà continuar portant una damunt a pesar que el seu ús en els exteriors no siga obligatori.

Aquestes són algunes de les excepcions que s’han acordat en el Consell Interterritorial de Sanitat en les quals la màscara sí que serà obligatòria:

▸ La màscara serà obligatòria en espais tancats d’ús públic i en espais tancats oberts al públic.

▸ En els mitjans de transport públics.

▸ També serà obligatòria en esdeveniments multitudinaris en exterior on el públic estiga dret, hi haja aglomeracions o el públic estiga assegut a menys de metre i mig de distància. Si es respecta el metre i mig de distància entre els seients dels assistents, la màscara no serà obligatòria.

▸ En residències d’ancians, la màscara serà obligatòria per a treballadors i també per a les visites. També serà obligatòria per als residents en el cas que la residència tinga una cobertura de vacunació menor del 80%.

▸ La màscara serà obligatòria per als treballadors essencials en llocs de treball amb cobertura vacunals menors del 80%.

A partir
d’aquest dissabte

El passat dia 18 de juny, el president del Govern ja va posar data a una de les notícies més esperades de la pandèmia: la màscara deixaria de ser obligatòria en exteriors dissabte que ve 26 de juny. “Els nostres carrers, els nostres rostres recuperaren en els pròxims dies el seu aspecte normal”, va destacar Pedro Sánchez durant la seua intervenció en la clausura de la Va reunir Cercle d’Economia.

Directe