Dos detinguts per robar 35.000 quilos de taronges al Maestrat

La Guàrdia Civil també investiga una tercera persona pels fets de Vinaròs, Sant Jordi i Traiguera

L’Equip ROCA de la Guàrdia Civil de Vinaròs ha detingut a dues persones de Santa Bàrbara i Amposta, com a presumptes autores de cinc delictes continuats de furt, amenaces i falsedat documental i ha investigat a una altra, veïna de Manlleu, per una delicte d’encobriment, sent un total de cinc els perjudicats per aquests fets comesos entre els mesos de març i maig de l’any en curs.

En el marc els serveis que la Guàrdia Civil té establits per a prevenció i investigació dels robatoris i furts en el camp i les explotacions agrícoles i ramaderes, i en plena campanya de recollida de taronja, la Guàrdia Civil de Castelló i especialment els Equips ROCA, reforcen les mesures de seguretat per a impedir la comissió d’aquesta mena de delictes, incrementant les inspeccions, vigilàncies i investigacions de totes les finques rurals i instal·lacions agrícoles i ramaderes, secundats per la resta d’Unitats que formen part de la Guàrdia Civil.

El passat dia 12 d’abril el perjudicat d’una finca situada a Vinaròs va denunciar en la Caserna de la Guàrdia Civil haver sorprés dos homes furtant taronges, mentre era amenaçat per un d’ells en la seua fugida. Durant el temps que van continuar les perquisicions es va tindre constància de la comissió d’altres quatre furts de taronges a Vinaròs, Sant Jordi i Traiguera, que van ser denunciats pels seusrespectius propietaris.

En el desenvolupament de l’operació es van recaptar proves i indicis que van demostrar, que les persones sorpreses per l’amo de l’hort, presentaven factures de venda de les taronges en les quals figurava un segell d’una empresa situada a Manlleu, i dades de l’administrador i comprador de la mercaderia, comprovant els agents investigadors que l’empresa era fictícia, i que la persona que figurava com a gerent utilitzava una furgoneta de la seua propietat per a la sostracció dels cítrics.

Aquesta persona era la responsable d’efectuar les vendes de les taronges obtingudes il·lícitament a un tercer, un home propietari d’un establiment en la localitat de Manlleu que s’encarregava d’introduir-les en el mercat, i després d’identificar-lo, la Guàrdia Civil va procedir a la seua investigació per un delicte d’encobriment.

Comprovada la quantitat total de quilograms de taronges sostretes de les cinc finques s’estima que llancen un pes total d’uns 35.000 quilograms, havent pogut obtindre un benefici econòmic de 19.250 euros.

L’actuació ha sigut realitzada per efectius de l’Equip ROCA de la Guàrdia Civil de Vinaròs, comptant amb la col·laboració de la Guàrdia Civil de Vic i les diligències instruïdes han sigut entregades en el Jutjat de 1a Instància i Instrucció número 5 de Vinaròs.

Directe