Dijous es podria anunciar una suavització de les restriccions a bars i restaurants

El president Puig avança que, en tot cas no seria una reobertura total

Ximo Puig i Francina Armengol

El president de la Generalitat Ximo Puig ha anunciat que aquest dijous, en la reunió interdepartamental que analitza l’evolució de la pandèmia del coronavirus podrien acordar una alleujament de les restriccions a l’hosteleria que, en cap cas, seran una reobertura total dels bars i restaurants sinó més bé un augment dels horaris. Tot i que encara no s’ha confirmat, es parla de que es pugen obrir les terrasses fins a les 20 hores a partir de dilluns.

“La prudència ens ha portat fins ací i per aqueixa senda hem de seguir”, ha dit Puig, posant ja el punt de mira en que l’important és l’estiu, la campanya turística.

Aquestes declaracions han tingut lloc després de la reunió que ha mantingut el president Puig amb la seua homòloga balear Francina Armengol. Totes dues autonomies confien en el passaport de vacunació com a garantia per a reprendre l’activitat turística a l’estiu. Aquest passaport, a més de la vacunació, també contempla una PCR.

Tant Puig com Armengol volen que la PCR siga gratuïta. Tal com ha argumentat, si les vacunes són gratuïtes en l’espai europeu, també l’han de ser les proves que se li exigisquen a la ciutadania per a poder moure’s, a fi de que no hi haja discriminació per raons econòmiques. El preu de la prova podria suposar “una limitació” per als desplaçaments de les persones no vacunades, especialment per als joves, pel que apunten a que “és el moment oportú per a realitzar un sobre-esforç per a garantir aquest estiu el dret a una mobilitat segura, mitjançant la vacunació massiva i les PCR, i assegurar que no hi haja diferenciació per raons econòmiques per a poder viatjar”.

El president ha remarcat les bones dades d’hospitalitzacions per covid-19 a la Comunitat Valenciana amb un clar gràfic que ha compartit a les xarxes socials.

Directe