Peníscola acull el “Galeón Andalucía”

Aquesta rèplica de l'original del segle XVII serà fins dilluns

Peníscola acull el “Galeón Andalucía”

El Galeón Andalucía, després d’atracar en el port de Peníscola aquesta setmana, ha obert hui les seues portes als visitants que vulguen conéixer la història d’aquest vaixell, rèplica d’un galeón espanyol del segle XVII.

Aquest tipus d’embarcacions van protagonitzar les rutes comercials i culturals que, durant més de tres segles (XVI- XVIII), van unir Espanya amb Amèrica i Filipines a través de les anomenades flotes d’Índies, els seus periples té ara com a objectiu divulgar la història de la navegació espanyola. Després de recalar a València, el galeón ha arribat a Peníscola i es pot visitar des de hui mateix i fins el pròxim dia 12 d’aquest mes, en horari de 10.00h a 20.00h.

Avui, primer dia d’obertura al públic, ha rebut la visita de regidor de Cultura, Ramón Simó i l’alcalde, Andrés Martínez, que han pogut conéixer les diferents estades i la història del vaixell. “És molt significatiu que la Fundació Nao Victoria, responsable d’aquest galeón, sempre trie Peníscola com a port en les seues rutes, ens enorgulleix” ha valorat el propi primer edil, que ha felicitat la tripulació del galeón pel seu treball.

“La seua voluntat de divulgació de la història naval del nostre país, en un enclavament amb tanta història com Peníscola, sempre suma” ha agraït Martínez.

Directe