Vinaròs introdueix teràpia emocional amb gossos per a dones víctimes de la violència de gènere

La vicepresidenta de Diputació vol expandir-ho a més municipis de la província

La vicepresidenta de la Diputació de Castelló, Patricia Puerta, ha visitataquest matí Vinaròs per a conéixer els detalls de la posada en marxa d’‘Escan’, un projecte diferent i de gran transcendència social que proposa la recuperació emocional i anímica tant de les dones víctimes de violència de gènere com dels seus fills i fillesa través de la teràpia assistida amb gossos.

Puerta ha pres nota de tots els detalls en una presentació informal celebrada al Saló de Plens de l’Ajuntament, en la que ha participat l’alcalde vinarossenc, Guillem Alsina, i representants de la Policia Local.

Amb ‘Escan’, l’Ajuntament de Vinaròs es convertirà en un dels pocs municipis de l’Estat en oferir aquest servei, el qual està obert a la participació de totes aquelles dones en situació de violència. Si compleixen amb tots els requisits legals i psicològics s’inicia llavors la teràpia, que consisteix en la combinació de sessions psicològiques i l’acompanyament continu d’un gos ensinistrat «que serveix de recolzament per a potenciar l’autoestima i per a acabar amb l’aïllament social de les víctimes», han explicat. «Aquest acompanyament anima moltes dones a tornar a xafar el carrer i a sentir-se segures i protegides».

Puerta ha mostrat la seua satisfacció que aquest projecte s’estrene de forma pionera a la província i ha expressat la seua voluntat que ‘Escan’ expandisca la seua xarxa d’actuació a curt i mitjà termini a més municipis de Castelló. I és que el grau de satisfacció amb aquesta iniciativa, testada prèviament a altres territoris, és molt elevat per l’alt índex de recuperació de les persones participants. Així mateix, la també diputada de Benestar Social ha transmés la seua felicitació personal a l’alcalde i a tot el consistori per posar de la seua part per a construir una societat més inclusiva, justa i lliure de violència masclista.

«Estudiarem les maneres d’implicar els municipis perquè aporten el seu granet d’arena a quelcom tan important com apoderar a les dones que pateixen violència de gènere perquè puguen recobrar la confiança en si mateixes i el control en les seues vides».

Directe