El País Valencià té la incidència més baixa de tota Espanya

S'ha administrat ja més de mig milió de dosi de la vacuna contra el coronavirus

El País Valencià té avui la incidència més baixa d’afecció del coronavirus en les últimes dues setmanes de tota Espanya. Les mesures adoptades per la Generalitat han produït una forta davallada i en un més ha passat dels més de 1.000 casos per cada 100.000 habitants fins als 39 actuals.

D’altra banda, s’han notificat 144 casos nous de coronavirus 24 a Castelló, i des de l’última actualització s’han registrat 384 altes a pacients amb coronavirus. A més, s’han registrat 15 defuncions i en aquests moments hi ha 4.005 casos actius, la qual cosa suposa un 1,01% del total de positius.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 533 persones ingressades: 33 a la província de Castelló, amb 5 pacients en UCI; 239 a la província d’Alacant, 64 d’ells en l’UCI; i 261 a la província de València, 80 d’ells en UCI.

En residències els casos positius de majors s’han reduït a 15 i hi ha 9 nous positius en residents, i 3 defuncions. La vacuna ha funcionat en aquests centres i per ara al conjunt de la comunitat ha administrat un total de 519.952 dosi de la vacuna contra el coronavirus. Per ara han rebut les dues dosis 172.794 persones, un 3,41% del total de la població.

De cara al pont de Sant Josep el Consell remetrà a tots els ajuntaments una instrucció per la qual s’insta les autoritats locals a extremar les mesures per a impedir actes festius o religiosos, a fi d’evitar aglomeracions que puguin provocar la propagació de la COVID-19. Al respecte, la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública ha assegurat que, malgrat que la incidència de la COVID-19 en la Comunitat Valenciana “és la menor d’Espanya”, és el moment de “apel·lar a la coresponsabilitat ciutadana” en un pont festiu.

A més, la consellera ha assegurat que el Cos Nacional de Policia, la Guàrdia Civil i la Unitat Adscrita redoblaran esforços en els controls d’aforaments, accessos viaris i inspecció d’establiments per a garantir que es compleixen les mesures de seguretat sanitària.

Directe