Crida a la responsabilitat per Sant Josep

El Consell insta els ajuntaments que extremen les mesures per a impedir actes amb aglomeracions durant el pont

Una falla de Benicarló, en una imatge d'arxiu

El Consell remetrà a tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana una instrucció per la qual s’insta les autoritats locals a extremar les mesures per a impedir actes festius o religiosos durant aquest pont de San José, a fi d’evitar aglomeracions que puguen provocar la propagació de la COVID-19.

Així s’ha acordat en la reunió de Coordinació de Seguretat de Mesures COVID-19 presidida pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i a la qual han assistit la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, a més de la delegada del Govern, Gloria Calero; el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro i màxims responsables del Cos Nacional de Policia i de la Guàrdia Civil en la Comunitat Valenciana.

La reunió de Coordinació de Seguretat de Mesures COVID-19 ha estat presidida per Ximo Puig

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública ha assegurat que, malgrat que la incidència de la COVID-19 en la Comunitat Valenciana “és la menor d’Espanya”, és el moment de “apel·lar a la corresponsabilitat ciutadana” en un pont festiu com el de San José, que ha qualificat de “complex” a causa del “ambient faller”.

“A pesar que les Falles estan suspeses, -ha dit la consellera- ens preocupa que hi haja convocatòries d’actes festius o religiosos que puguen provocar aglomeracions”.

Per aqueix motiu, el Consell remetrà als ajuntaments i a les autoritats eclesiàstiques una instrucció perquè es cancel·len tots els esdeveniments públics i que extremen les mesures destinades a impedir la celebració de qualsevol mena d’activitat festiva o religiosa que supose un risc d’aglomeració de persones.

A més, la consellera ha assegurat que el paper de les policies locals és “fonamental per a perseguir les festes clandestines” al mateix temps que ha anunciat que tel Cos Nacional de Policia, la Guàrdia Civil i la Unitat Adscrita “redoblaran esforços en els controls d’aforaments, accessos viaris i inspecció d’establiments per a garantir que es compleixen les mesures de seguretat sanitària”.

Gabriela Bravo ha recordat que la Comunitat Valenciana “segueix perimetrada, igual que quasi tot el país” i que es manté la prohibició, en l’àmbit privat, de reunions de més de quatre persones en els espais públics o de més de dos nuclis familiars de convivents.

En aquest sentit, la consellera ha apel·lat “a la corresponsabilitat ciutadana” per a evitar el que va ocórrer el passat nadal en les quals una relaxació excessiva de les precaucions va provocar un repunt dels contagis.

“És el moment de la responsabilitat col·lectiva si volem evitar una quarta ona i arribar a l’estiu per a poder recuperar la nostra economia”, ha conclòs la consellera.

Directe