Totes les platges de Benicarló seran lliures de fum des d’aquest estiu

Les puntes de cigarret són el residu més abundant a la mar, fins i tot per davant dels plàstics

La platja del Morrongo, en una imatge recent

L’Ajuntament de Benicarló, a través de la regidoria de Turisme, s’ha adherit a la xarxa de Platges Sense Fum, una iniciativa impulsada per la Direcció General de Salut Pública de la Generalitat Valenciana i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies que busca suprimir els cigarrets de les platges.

Així, des d’aquest pròxim estiu les platges de la ciutat es consideraran lliures de fum i no s’hi podrà fumar. En breu, s’instal·laran uns panells informatius de platges sense fum, per tal que les persones estiguen avisades de què en tot l’entorn no es pot fumar.

La regidora de Turisme, Isabel Cardona, ha assegurat que «sense fum es millorarà la convivència a les platges, perquè els cigarrets fan que estiguen més brutes, augmenten les despeses en neteja i generen malestar a les famílies, sobretot si van acompanyades de menors».

«Des el punt de vista turístic, a més —ha apuntat la regidora—, cada vegada es valoren més les platges sense fum com a reclam del turisme familiar, sobretot ara que amb la covid-19 és molt important evitar qualsevol focus de contagi».

Amb aquesta iniciativa també es pretén promoure els hàbits saludables i sensibilitzar la població sobre la importància de no deixar residus en els espais naturals. Cardona ha recordat que «les puntes de cigarret són el residu més abundant a la mar, fins i tot per davant dels plàstics, i així també intentarem evitar el perill que suposen per als menors que juguen en l’arena, pel risc de poder engolir-les».

Directe