L’obra de Carles Salvador, a través de les xarxes socials

La fundació difon un cop a la setmana textos de l’autor de forma virtual

L’obra de Carles Salvador, a través de les xarxes socials

La Fundació que porta el seu nom ha preparat un nou homenatge a l’obra del mestre Carles Salvador, en aquesta ocasió a aquella escrita i divulgada durant la seua joventut. Textos que aquest 2021 compleixen 100 anys i alguns que ja els sobrepassen formen part d’una exposició virtual única amb vint-i-cinc peces que cada setmana es podrà gaudir a través dels perfils de Facebook, Twitter i Instagram de la Fundació Carles Salvador. A causa de la pandèmia per Covid19, s’ha decidit crear una exposició virtual i a l’abast de qualsevol persona visca a on visca. D’aquesta forma, les limitacions de mobilitat no són un impediment per a gaudir amb l’obra del mestre, escriptor i articulista valencià establit a Benassal.

En els dos primers textos divulgats en les passades setmanes es mostren articles xicotets de la joventut de l’escriptor. Pel moment la iniciativa ha tingut molt bona rebuda i el que ja s’ha notat és un augment dels seguidors de les xarxes de la fundació.

Els responsables de la Fundació han triat aquesta selecció de vint-i-cinc obres amb dates de publicació compreses entre 1913 i 1921 tenint en compte la diversitat dels gèneres (poesia, narrativa, teatre, articles de premsa) i la varietat temàtica (ensenyament, valencianisme o amor…). Així volen que es conega la seua obra i també la seua relació amb el poble ja que Salvador tot i nàixer a València en 1983 va passar gran part de la seua vida a Benassal com a mestre i escriptor.

Lydia Tena és la directora del museu Carles Salvador i Andreu Beltrán el patró de la mateixa

A banda de la part digital les persones que viuen a Benassal o tenen la possibilitat de visitar la localitat del Maestrat, podran contemplar els textos originals en la seu de la Fundació Carles Salvador. I és que, cada setmana, coincidint amb la seua publicació a xarxes s’exposarà una obra original al Museu.

Amb aquesta iniciativa des de la fundació volen que el poeta valencià siga més conegut especialment per als més joves. També posar a l’abast dels estudiosos les seues obres i que així la pandèmia del coronavirus o les distàncies fins a la localitat no facen oblidar la seua important figura després de 66 anys de la seua mort.

Directe