L’Ajuntament mantindrà la subvenció a les Falles de Benicarló

La festa es podria celebrar el segon semestre de l’any

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, acompanyada pel regidor de Festes i Falles, Pedro Manchón i el president de la Junta Local Fallera, Fede Guimerà, ha anunciat que «l’equip de govern ha decidit preservar l’import de les subvencions que s’atorguen a la Junta Local Fallera i a les comissions, per tal que puguen encetar un nou projecte que tinga repercussió directa en l’activitat econòmica de Benicarló».

Per la seua part, el regidor de Festes i Falles ha recordat que «les Falles a Benicarló van més enllà d’allò estrictament festiu, tenen una importància cultural i un pes important en el moviment econòmic del municipi, per això promocionar-les és també donar suport a diverses activitats econòmiques que viuen al voltant de la festa i repercuteixen en el teixit econòmic de Benicarló».

En aquest sentit, el regidor ha desvetllat que en una reunió conjunta entre l’Ajuntament, la Junta Local Fallera, els presidents de les 13 comissions falleres, «el consistori ha traslladat una proposta a les comissions per tal que, d’acord amb la subvenció que es manté, puguen encetar un nou projecte més humil que ens permetrà salvar l’exercici del 2021 i fer que es mantinga l’esperit faller a Benicarló».

Falles
en línia

El president de la Junta Local Fallera ha volgut agrair la proposta de l’Ajuntament i «l’esforç del consistori per mantindre la subvenció en un moment com aquest». Guimerà ha afegit que «ara les comissions seran les que decidiran si plantar o no els monuments durant el segon semestre de l’any, però sempre respectant totes les mesures de seguretat, perquè la festa és important però la salut ho és molt més».

Guimerà també ha desvetllat que des de la Junta Local Fallera han preparat una programació en línia per a mantindre encesa la flama de les Falles de Benicarló.

Directe