La nova desescalada podria reobrir les terrasses dels bars el 2 de març

Fins al menys després de Setmana Santa no es preveu desperimetrar la Comunitat Valenciana

El president Ximo Puig, ahir a València

Demà dimarts el govern de la Generalitat Valenciana es reuneix amb representants de l’hosteleria i amb el sector esportiu en dues reunions per tal d’estudiar rebaixar les restriccions per la pandèmia del coronavirus que acaben a la mitjanit de l’1 de març.

Fonts del consella apunten a que “no hi ha cap decisió presa”, al respecte de la nova desescalada i que serà “dijous, en la reunió de la interdepartamental”, quan “s’analitzaran les dades d’evolució i es prendran les decisions” que entrarien en vigor dimarts 2 de març.

De continuar la tendència de baixada de la incidència hi ha prevista una flexibilització de les restriccions. Això podria comportar la reobertura dels bars, tot i que seria només a les terrasses o habilitant franges horàries. També es podria acabar amb els tancaments perimetrals de cap de setmana de les grans ciutats -Castelló i Vila-real a la província- o flexibilitzar aquesta mesura. Respecte a la pràctica d’esport, es dóna per segura la desescalada, fins i tot s’estudia relaxar l’obligatorietat de la mascareta per a fer esport per zones verdes.

El que està previst que continue, fins al menys després de Setmana Santa, és tancament perimetral de tota la Comunitat Valenciana.

Des del Consell es demana “precaució i prudència”, donat que “existeix la incertesa d’una quarta ona pel cep britànic que podria complicar l’eixida de la pandèmia”.

La Comunitat baixa al nivell de risc 3
per primera vegada des del 16 de desembre

La Comunitat Valenciana ha baixat aquest dilluns per primera vegada des del 16 de desembre al nivell de risc 3 marcat pel Ministeri de Sanitat en reduir la incidència acumulada en els últims 14 dies a 224 casos. D’aquesta manera, s’estableix un “risc alt” de contagi de coronavirus en la Comunitat i abandona la zona de “risc extrem” per a incidències superiors als 250 casos.

Fins al moment, s’han administrat un total de 271.608 dosi de la vacuna contra el coronavirus. Per províncies, 34.066 a Castelló, 96.953 a Alacant i 140.589 a València. Han rebut les dues dosis de la vacuna 99.364 persones.

D’altra banda, s’han registrat 189 casos nous de coronavirus confirmats per prova PCR o a través de test d’antígens des de l’última actualització, que situen la xifra total de positius en 375.223 persones. Per províncies, la distribució de nous positius és la següent: 35 a Castelló (38.441 en total), 65 a Alacant (141.061 en total) i 89 a la província de València (195.719 en total). A més, el total de casos sense assignar en tota la Comunitat Valenciana es manté en 2.

Des de l’última actualització s’han registrat 2.689 altes a pacients amb coronavirus. D’aquesta manera, ja són 364.655 persones en la Comunitat Valenciana les que han superat la malaltia des que va començar la pandèmia. Per províncies, les altes es distribueixen de la següent manera: 37.383 a Castelló, 136.839 a Alacant i 190.377 a València, a més de 56 no assignades.

Directe