Benassal baixa fins els 15 casos actius de coronavirus

Les hospitalitzacions al País Valencià baixen fins a 1.560

Benassal, en una imatge recent / Foto: Ajuntament de Benassal

Els hospitals valencians continuen baixant la pressió i tenen, actualment, 1.560 persones ingressades. Aquesta xifra suposa 288 menys que divendres i 2.091 menys que fa dues setmanes amb un descens ja del 134%. A la província de Castelló les xifres també milloren fins als 158 hospitalitzats, 36 menys que divendres i 197 menys que fa quinze dies amb una davallada del 124%. A les Unitats de Cures intensives també milloren les dades, però encara mantenen 374 ingressats, això suposa que hi ha 45 menys que divendres. Les UCI de la província de Castelló tenen 26 pacients.

Aquestes bones dades s’equiparen amb les de Benassal, que després de setmanes molt complicades on es van arribar a superar els 60 casos actius, l’Ajuntament ha comunicat que la població està millorant les xifres de persones infectades per COVID-19. Després d’unes setmanes encadenant augments de casos positius pel virus, l’última actualització de les xifres indica un descens de les dades fins als 15 casos actius.

Per la seua banda, en aquesta jornada al País valencià s’ ha registrat 644 casos nous de coronavirus, 100 a Castelló, però no s’ha reportat el nombre de defuncions ni el de vacunats que divendres passat arribava en primera dosi a 256.111 persones i en segona a 98.130 persones. Això suposa que a hi ha immunitzada un 1,94% de la població total de la comunitat, tan sols un 0,28% més que fa dues setmanes. Per ara una velocitat molt menor a l’anunciat a l’inici de la vacunació tot i que s’espera que avance molt més ràpid a inicis del mes de març.

Per a administrar les vacunes el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Generalitat habilitarà quatre espais de vacunació massiva a les quatre grans ciutats contra la COVID-19. Un procés que està previst que comence ja no al març sinó a l’abril, quan s’incremente l’arribada de dosis. Hi haurà un centre per cada capital de província, a més d’un altre a Elx. En concret, s’utilitzaran les instal·lacions de la Ciutat de les Arts i les Ciències, a València; la Ciutat de la Llum, a Alacant; el Palau de Congressos, a Castelló de la Plana; i la Institució Firal Alacantina (IFA), a Elx. A més, el president ha afegit que per a la fase de vacunació massiva es comptarà amb els hospitals de campanya de València, Alacant i Castelló de la Plana, i també s’habilitarà, almenys, un espai de referència per comarca. Així mateix, ha assegurat que per al desplaçament a aquests centres s’habilitaran línies de transport gratuït.

Això es deu a que en principi les instal·lacions que s’habilitaran per a la vacunació massiva tindran tres recintes separats: una zona de recepció i triatge, una altra d’administració de les vacunes, i un espai post vacunació en el qual les persones romandran durant uns 20 minuts per si els fera reacció. Encara es desconeix si això també s’habilitarà a la comarca dels ports o si ací les vacunes es desplaçaran, com seria el més normal, fins a cada població i cada centre de salut.

Després de que ja s’haja administrat la vacuna a la població de més de 90 anys, en el moment que es vagi estenent la cobertura a més grups d’edat, responsables de la Conselleria de Sanitat comunicaran, a través de SMS o d’una trucada de telèfon, el lloc, dia i hora on rebre la dosi.

Amb la vacunació i la milloria respecte al nombre de nous casos de covid, les universitats valencianes han acordat amb el Consell que reemprendran la docència semipresencial a partir de l’u de març i dependrà ara de cada universitat, cada grau i cada professor de com s’aplica aquesta mesura i si tornen o no els seus alumnes a les aules.

Directe