S’acaben de restaurar les grisalles del Calvari de Bordón

Han netejat, fixat i reintegrat la policromia de les pintures que mostren escenes de la Setmana Santa

S’acaben de restaurar les grisalles del Calvari de Bordón

La Fundació Santa María d’Albarrasí ha finalitzat els treballs de restauració de les grisalles del Calvari de Bordón. Les restauradores han netejat, fixat i reintegrat la policromia de les pintures per a frenar la seua degradació permetent, al seu torn, una millor lectura de les escenes.

Les grisalles daten de finals del segle XVI i principis del XVII, i mostren diferents escenes de la Passió i Mort de Crist. En elles podem veure les figures de les tres Maríes, la Verge i Sant Joan, emmarcades per dos personatges més que sostenen el llenç de lli amb el que va ser cobert el cos de Crist després de baixar-lo de la creu. També es poden apreciar escenes de l’Oració a l’Hort de les Oliveres i de la Flagel·lació de Crist. A l’altre costat de la cripta, les grisalles mostren l’Últim Sopar i uns soldats de gran grandària guardant la tomba.

Aquestes pintures van ser descobertes l’any 2015. A la Comarca del Maestrazgo existeix un ampli i variat conjunt d’ermites del Calvari i de Viacrucis que evidencien la rellevància que va tindre aquest culte en el territori des de la seua popularització en el segle XVI fins a mitjan segle XX.

Des de Patrimoni de Comarca “continuem planificant ja les pròximes intervencions que posaran en valor diferents elements patrimonials en altres municipis del Maestrazgo”.

Directe