Benassal té 48 positius actius i demana l’autoconfinament dels veïns

El País Valencià registra 9.579 nous casos de coronavirus

Benassal, en una imatge recent / Foto: Ajuntament de Benassal

El País Valencià ha registrat 9.579 nous casos de coronavirus en les últimes 24 hores, segona xifra més elevada de la pandèmia. D’aquest total de casos 766 dels quals s’han produït a Castelló. Ben aprop de la nostra comarca la localitat que ara està passant per una delicada situació és Benassal on, segons l’Ajuntament, hi hauria almenys 48 casos actius.

Per aquest motiu des del consistori han demanat l’autoconfiament voluntari dels veïns.

9579 nous casos
a la Comunitat Valenciana

Pel que fa a la resta de xifres al conjunt del País valencià aquesta també ha estat una altra jornada funesta amb 93 defuncions causades per aquesta malaltia. No obstant això, avui, la notícia és que hi ha una bona notícia, i arriba després de diverses setmanes sense cap. Els hospitals valencians tenen, actualment, 4.669 persones ingressades i això són 108 hospitalitzacions menys que en la jornada anterior, la primera davallada en moltes setmanes.

Tot i això, i tenint en compte que aquesta xifra podria tornar a augmentar demà mateix amb l’elevat nombre de nous casos, en les últimes dues setmanes l’augment continua sent extraordinari i ja hi ha 1917 més que fa quinze dies el que suposa un augment del 41%. A la província de Castelló les dades no son tan bones hi ha 461 ingressats, són dos més que ahir i 225 més que fa dues setmanes amb un augment de 48,8%. Els pacients en UCI segueixen augmentat amb 52 pacients.

A més, des de l’última actualització s’han registrat 6.731 altes a pacients amb coronavirus i en aquests moments hi ha 70.120 casos actius, la qual cosa suposa un 24,56% del total de positius.

Avui dia, hi ha algun cas positiu en 192 residències de majors on hi ha en tan sols 24 hores 429 nous positius en resident i 131 en treballadors a més de 22 defuncions.

D’altra banda, s’ha administrat fins a aquest dimarts un total de 107.907 dosi de la vacuna contra el coronavirus, i 5.393 persones han rebut ja les dues dosis.

Directe