Cantavieja treballa intensament per a netejar carrers i accessos a masos

Es tracta d'una nevada d'entre 50 i 60 centímetres, no tan gran com la de Gloria

L’Ajuntament de Cantavieja porta tot el cap de setmana treballant en la neteja de carrers, camins i accessos a masies i granges. L’alcalde, Ricardo Altabás, ha explicat que durant tot el dissabte i el diumenge un tractor, al qual s’incorpora una fresadora llevaneu municipal, ha obert els carrers principals i ha prestat el seu servei en l’obertura de vials cap a les granges. La fresadora permet aspirar i evacuar grans quantitats de neu i gruixos de desenes de centímetres.

Aquesta tarda s’ha incorporat un tascó de la Cañada de Benatanduz cedida per l’Ajuntament d’aquesta localitat veïna i una pala retroexcavadora contractada per l’Ajuntament.

Altabás ha agraït la col·laboració que, com sempre, presta La Cañada per a aquesta mena de tasques en situacions especialment adverses i aquesta mateixa tarda s’ha iniciat el treball cap a les masies. “Tenim la confiança a tenir obertes les masies durant el dia de demà”, ha apuntat l’alcalde.

El consistori ha mantingut permanent contacte amb les masies del terme municipal. Tots estan en bon estat de salut i s’han pogut moure amb els seus propis mitjans per a atendre les seves necessitats i les del bestiar.

L’alcalde ha incidit en què, si bé es tracta d’una nevada molt important, els gruixos, d’entre 50 i 60 centímetres, no són tan grans com els del temporal Gloria. Encara així, el primer edil ha apuntat que la baixada de temperatures i les constants gelades seran un hàndicap important, tant per als veïns que resideixen en el nucli urbà com per als habitants de masies i els que tenen les seves explotacions ramaderes a la muntanya.

Directe