Benassal afronta el Nadal amb precaució i seguretat enfront de la Covid-19

Ja s'ha decidit què fer amb la cavalcada dels Reis d'Orient o amb les campanades

Benassal, en una imatge recent

L’Ajuntament de Benassal està treballant en l’organització dels festejos nadalencs amb la vista posada en la covid-19 i la lluita contra la propagació del virus. Així, l’alcaldessa, Mari Luz Monterde, ha indicat que “sabem que en aquestes dates tots volem ajuntar-nos amb els nostres familiars i amics, però enguany, amb la covid-19, no podem relaxar-nos i hem d’extremar al màxim les precaucions, complint totes les mesures de seguretat indicades com l’ús de mascaretes, llavar-se les mans, les distàncies de seguretat i les limitacions d’aforament”.

Així, per a evitar aglomeracions de persones, l’Ajuntament ha decidit que la nit de Cap d’Any no es podran prendre el raïm ni escoltar les campanades com és tradició en la plaça de l’Ajuntament.

De la mateixa manera, com ja es va avançar fa uns dies, els Reis Mags “visitaran Benassal però amb totes les mesures de seguretat durant el seu recorregut”. Tal és així, que els xiquets i xiquetes no podran seguir als Reis d’Origenbt durant el seu recorregut pels carrers de la localitat, sinó que hauran d’esperar-los des de les seues cases i saludar-los des dels balcons i les finestres. L’Ajuntament recorda que aquelles famílies que vulguen que les seues Majestats passen per la seua casa han d’escriure la carta i depositar-la en la bústia real abans del 3 de gener, així com encendre un ciri aqueixa vesprada perquè els Reis els vegen sense dificultat.

De la mateixa manera, l’Ajuntament de Benassal recorda als veïns i veïnes que, segons la normativa vigent, les reunions poden ser d’un màxim de 6 persones, excepte els dies 24, 25, 26, 31 de desembre i 1 de gener, quan el màxim s’ha ampliat a 10 sempre que siguen familiars o persones pròximes. De la mateixa manera, no es pot oblidar que la limitació de circulació en horari nocturn comença a les 00.00h excepte els dies 24, 25 i 31 quan comença a les 01.30h. El tancament perimetral de la Comunitat Valenciana continuarà fins al 15 de gener, estant permeses les eixides i entrades de la Comunitat els dies 23, 24, 25 i 31 de desembre i 1 de gener per a visitar a familiars i afins.

“Enguany, més que mai, hem de ser conscients i respectuosos. Podem gaudir de les festes però sempre amb precaució. Per això, des de l’Ajuntament de Benassal demanem als nostres veïns i veïnes que continuen sent responsables, com ho han sigut en tot moment des que va començar la pandèmia”, ha finalitzat Monterde.

Directe