Comencen a notar-se els contagis del pont de desembre

La consellera de Sanitat no descarta endurir les mesures per Nadal si és necessari

Ana Barceló, en una imatge recent

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, en declaracions a la cadena SER, reconeix que les dades de contagis dels últims dies, sobretot els que s’han donat a conèixer aquest dimarts, -de gairebé tres mil contagis-, són roïns. Però cal tenir en compte que portàvem quatre setmanes seguides de descensos en el nombre de contagis, i no obstant això ara tornen a pujar. Barceló no dubta que les últimes pujades es deuen, sobretot, al passat pont festiu en el qual es van produir més moviments dins de la pròpia comunitat, ja que està tancada perimetralment.

La conselleria de sanitat o s’atreveix a dir si les mesures anticovid s’enduriran els dies de Nadal, però si assegura que aquestes no són inamovibles, perquè s’adopten segons la situació epidemiològica de cada moment. I, a més, aquestes mesures es prendran a la llum del que es debatisque i s’acordi en el Consell Interterritorial d’aquest dimecres. Barceló participa en la tarda d’aquest dimecres en el Consell Interterritorial de Sanitat en el qual estan presents el Ministeri i la resta de consellers de les comunitats autònomes.

Com ja va anunciar aquest dimarts el President de la Generalitat, en el Consell Interterritorial, la Consellera demanarà que el govern intensifique els controls per a impedir les entrades i sortides de la Comunitat Valenciana ja que es manté el tancament perimetral de la Comunitat.

Barceló ha explicat que la mobilitat entre comunitats és un risc i el serà més en els dies de Nadal. Per això, demana que s’intensifiquen els controls.

Directe