La Comunitat Valenciana estudia aplicar restriccions per Nadal

S'estudiarà quines recomanacions "s'han de donar o imposar per a evitar una situació descontrolada"

La Comunitat Valenciana estudia aplicar restriccions per Nadal
La decoració nadalenca de Morella durant el passat Nadal

La Comunitat Valenciana estudiarà aplicar mesures de restricció a les reunions socials i familiars per Nadal per a evitar que les festes deriven en “una situació descontrolada” en la transmissió del virus. Així, ho ha assenyalat aquest dimecres la consellera de sanitat, Ana Barceló, després de visitar l’hospital Vega Baixa, preguntada per si la Comunitat es planteja noves mesures restrictives per a les festes nadalenques, com ja ha anunciat Catalunya.

Sobre aquest tema, ha exposat que “evidentment” s’estudiaran perquè cal analitzar “tot el que comporte un augment de les relacions socials i el Nadal, òbviament, són unes dates pròpies per a aqueixes trobades i reunions tant familiars com socials”. Per això, ha assenyalat, s’estudiarà quines recomanacions “s’han de donar o imposar per a evitar que el Nadal deriven en una situació descontrolada quan acaben les festes” per no respectar les mesures de seguretat.

Tancament perimetral
fins al cap del pont

Així mateix, ha confirmat que es mantindrà el confinament perimetral de tota la Comunitat Valenciana fins al 9 de desembre per a limitar les entrades i eixides durant el pont perquè la mobilitat és “el que major transmissió produeix del virus”.

La consellera ha destacat que, vist el resultat que han tingut les limitacions en localitats que es van tancar abans del confinament perimetral decretat per a tota l’autonomia, com Orihuela o Elx “si que ha fet efecte”.

Directe