Rècord de contagis en un dia al País Valencià

Es sumen 2341 nous casos positius de covid-19 en les darreres 24 hores

La consellera Ana Barceló

El País valencià ha sumat en les últimes hores una nova xifra rècord amb 2341 nous positius de coronavirus, part d’ells serien derivats del cap de setmana després de la baixa xifra d’ahir que va superar per poc els 700 nous contagis. Així, actualment es mantenen 14.392 positius actius el que suposa un 16,86% del total de contagiats i 1371 altes.

Les hospitalitzacions no augmenten més en aquesta jornada i és el primer cop que ho fan de s de fa setmanes, en les últimes hores se’n recompten 1522 ingressats i 32 menys que ahir, el que suposa que actualment hi ha una ocupació en els centres hospitalaris del 14,8% amb el coronavirus en planta i un 36,5% de les UCI ocupades amb persones que pateixen aquesta malaltia. Mentrestant, a Castelló hi ha 129 ingressats, un més que ahir i 20 pacients en l’UCI, quatre menys que en la jornada anterior.

La part més negativa recau en les defuncions que tot i que no són totes en les últimes hores en aquesta jornada se’n sumen 39, 15 de les quals són de residències que ja deixen una xifra de 664 morts des de l’inici de la pandèmia.

36 casos actius
als Ports

Actualment la comarca dels Ports comptaria amb almenys 36 casos positius actius de covid. Aquestes dades han baixat des de l’última actualització quan se’n recomptaven 50 però en les mateixes donen tan sols dos casos a Cinctorres dels nou que confirmava l’alcaldessa Mireia Mestre i un dels cinc que ja són coneguts del brot d’Ares del Maestrat de la setmana passada.

D’aquesta manera la població que més augmenta és Vilafranca que passa a tindre’n 12, dos més que la setmana anterior. Mentrestant, Morella té nou positius i La Mata deixa de tindre cap contagi. Forcall es manté amb onze, Olocau del Rei amb dos i Villores amb un.

Directe