Ximo Puig ni es planteja un confinament abans del 9 de desembre

El president de la Generalitat Valenciana sí mantindrà el toc de queda i el tancament perimetral

Ximo Puig ni es planteja un confinament abans del 9 de desembre
Puig, en una entrevista a TeleCinco

La Comunitat Valenciana allargarà el toc de queda nocturn, el tancament perimetral del territori o la prohibició de reunions de més de sis persones, però ni es planteja el confinament de la població abans del 9 de desembre. Així no ha anunciat el president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig en declaracions a TeleCinco.

“Continuarem el full de ruta fins al 9 de desembre, sempre que la pandèmia no tingue un accelerament dels ingressos hospitalaris que ens faria repensar la situació”, ha dit Puig en conversa amb Ana Rosa Quintana.

A més, el cap del Consell ha apuntat que “el raonable és que continue la perimetració de la Comunitat Valenciana”, posada en marxa el passat divendres, donat que “no es tracta de prendre mesures amb caràcter convulsiu. Avui en dia el més raonable és que continue la perimetració” per tal d’intentar rebaixar la mobilitat i, per tant el risc de l’augment dels contagis. Puis vol “analitzar i avaluar les mesures ja presses i, a continuació, plantejar noves propostes”.

En aquest sentit, “el diàleg de les comunitats autònomes i el govern ha de ser permanent. Espero que es plantegen les diferents qüestions. Estem davant una pandèmia que té una casuística molt diversa, fins i tot tenim tantes incerteses que cal ser bastant humils”.

Puig ha explicat com la situació a la Comunitat Valenciana ha empitjorat, encara que de moment hi ha estabilitat. “L’índex de contagis ha augmentat considerablement en els últims dies, però mantenim una certa estabilitat. Tenim unes 1300 llits ocupats i fins i tot no arribem ni des de lluny al que va ser la primera ona, però la situació és ascendent i és preocupant”, ha declarat.

El Nadal no serà
com el coneixem

A més, el morella s’ha aventurat a avançar com seran les imminents festes de Nadal. “M’agradaria que fos el més semblant al Nadal de sempre, serà molt complicat que sigui així, probablement segur que no serà així. Em preocupen tant els majors com els nens, que estan sofrint molt”.

Directe