Ximo Puig no descarta “tancar” la Comunitat Valenciana

A més, es podrien prendre mesures a localitats amb alt índex de coronavirus, com serien Morella o Vinaròs

Ximo Puig, avui mateix

El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, ha advertit que la Generalitat Valenciana no descarta prendre noves mesures “en les pròximes hores” en localitats amb un “índex de major agressivitat del virus”, entre les que podrien trobar-se Vinaròs i Morella.

Així ho ha indicat Puig alhora que recordava que la Comunitat Valenciana “es troba en una situació complicada” que requereix “estar permanentment observant el que passa”. També ha ressaltat la ratificació per part del Tribunal Superior de Justícia del toc de queda implantat la setmana passada i l’estat d’alarma, per la qual cosa ha avançat que el Consell “utilitzarà tots els mecanismes” per a portar-les avanci. “Ara tenim garanties legals”, ha afegit.

No obstant això, preguntat per si això podria suposar un confinament en les pròximes hores, ha manifestat que “no es tracta d’especular en aquests moments”.

D’altra banda, respecte a un possible tancament de la Comunitat Valenciana de cara al pont de Tots els Sants d’aquest cap de setmana, Puig ha dit que en el Consell estan “expectants” davant les “decisions que prendran altres comunitats autònomes, sobretot aquelles limítrofes”.

En aquest sentit, ha afegit que “crec que en aquests moments el conjunt de la ciutadania és conscient que no sembla molt adequat aquest trasllat massiu d’altres comunitats autònomes”, i ha apel·lat al “exercici de corresponsabilitat” de la població.

Directe