El benassalenc Josep Maria Monferrer rep la Creu de Sant Jordi

L'educador veu reconeguda la seua trajectòria, des de fa 45 anys, al barri de la Mina de Barcelona

La Generalitat de Catalunya va entregar ahir la Creu de Sant Jordi 2020 a Josep Maria Monferrer Celades. L’educador, natural de Benassal, va ser un dels guardonats en un acte que reconeix a personalitats i entitats que han destacat pels serveis prestats a Catalunya ja siga en la defensa de la seua identitat o en el pla cívic i cultural, com és el cas. Així, el representant veïnal, l’historiador, pedagog i escolapi benassalenc veu reconeguda la seua trajectòria, des de fa 45 anys, al barri de la Mina, on s’encarrega de l’Arxiu Històric i el Camp de la Bota.

Josep Maria Monferrer i Celades, nascut ara fa 78 anys a Benassal, va cursar estudis de magisteri, pedagogia, teologia i filosofia. Sempre molt implicat en la participació social i l’alfabetització dels veïns del Barri de la Mina de Barcelona, el 1966 va participar en la fundació de les Escoles Pies de Pequin a l’antic Castell del Camp de la Bota, de caràcter democràtic i amb una metodologia pròpia, adaptada a les necessitats de la seva població. Destaca també per la conservació de la història local d’aquest barri amb l’Arxiu Històric del Camp de la Bota i de la Mina, que va fundar i dinamitzar.

El govern de la Generalitat de Catalunya feia entrega ahir dels seus premis anuals a aquelles persones o entitats que han prestat en la seua vida un servei a Catalunya en defensa de la seua identitat cívica i cultural. Personalitats com el pintor Miquel Barceló, a la ballarina i coreògrafa Sol Picó, la motorista Laia Sanz o la pianista i compositora de sardanes Montserrat Pujolar, van ser alguns dels 28 guardonats per la institució amb la Creu de Sant Jordi 2020, acte que enguany, amb el reconeixement del benassalenc Josep Maria Monferrer, queden un poc més a prop de casa.

Directe