La cervesa d’Aigua de Benassal

"Montcàtil" està elaborada l’aigua del naixement Font d’en Segures

La cervesa d’Aigua de Benassal
La cervesa s'ha presentat a Castelló

‘La Grifería’, situada al carrer Campoamor de Castelló, va acollir ahir la presentació de la nova cervesa ‘Montcàtil’, elaborada per Cervesa Montmirà de l’Alcora i que compta com a ingredient bàsic amb l’aigua del naixement Font d’en Segures.

A la trobada ha assistit l’alcaldessa de Benassal i presidenta del consell d’administració d’Aigua de Benassal, Mariluz Monterde, el diputat de Desenvolupament Rural i responsable de productors del projecte ‘Castelló Ruta de Sabor’, Santiago Pérez, i diferents personalitats del sector de l’hostaleria i la gastronomia de la província. A més, l’acte ha comptat amb la intervenció del director comercial de la marca benassalenca, Rafael Boria, l’elaborador de la cervesa i propietari del local, Alberto Vicent, i amb un tast comentat pel sommelier i ambaixador d’Aigua de Benassal, David Buch.

Aquesta sinergia entre productors busca unir esforços i presentar una oferta conjunta, per a contribuir al millor coneixement de la riquesa alimentària de la província de Castelló. Alberto Vicent, ha afirmat que s’ha decantat per Aigua de Benassal per a l’elaboració d’aquesta nova beguda “per afegir una valor diferencial a la seua producció, tindre molta història a la seua esquena i per estar considera com la millor aigua del món”. A més, Vicent ha afegit que “el resultat de la fórmula de Montcàtil és extraordinari, hem aconseguit un producte de màxima qualitat per la composició de l’aigua, amb un sabor que encanta als qui la proven”. D’altra banda, Buch ha destacat que “aquesta cervesa IPA té un nas fantàstic, un punt d’amargor molt gastronòmic, és molt aromàtica, afruitada, ideal per a refrescar-se aquest estiu, per a acompanyar aperitius i menjars lleugers”.

En la presentació, Rafael Boria ha apuntat que “el nom de Montcàtil fa referència al cim més elevat del terme municipal de Benassal, a la comarca de l’Alt Maestrat, que recull la pluja i la neu i, a causa del filtrat pels diversos estrats de material de la muntanya, dóna origen a una aigua mineral natural amb una singular composició química, de mineralització feble i rica en calci i bicarbonat, que reverteix en els seus beneficis de sobres coneguts per a la salut del consumidor”.

De moment, la fabricació i distribució de Montcàtil serà limitada perquè “és un producte molt exclusiu i, aquells que desitgen degustar-lo, hauran d’acostar-se fins a ‘La Grifería’ o contactar directament amb el productor o amb l’equip comercial d’Aigua de Benassal”, ha comentat Boria.

Finalment, cal destacar que la cervesa Montcàtil se suma a la llista de productes que aposta per Aigua de Benassal per a les seues elaboracions, com el ‘Vodka 71’ de Bodegas Carmelitano a Benicàssim o el ‘Kensho Sake’ amb l’aigua mineromedicinal i arròs del Delta de l’Ebre.

La cervesa amb
“la millor aigua del món”

La cervesa Montcàtil està produïda per Cervesa Montmirà, una empresa familiar i innovadora fundada en 2009, amb una producció completament artesanal que busca aconseguir la major qualitat i exclusivitat en els seus productes. En l’actualitat, compta amb deu cerveses pròpies i alguna de producció estacional, com la cervesa de carabassa, que es poden trobar en el seu cèntric local de la capital de la Plana. A més, també ofereix tastos i activitats en les seues instal·lacions de l’Alcora.

D’altra banda, des del S. XVIII són conegudes les qualitats de l’aigua que brolla de manera natural del naixement Font d’en Segures a Benassal, però és l’any 1928 quan és declarada mineromedicinal i d’utilitat pública per RO És present en les taules dels millors establiments de restauració i hostaleria amb la seua nova gamma, posicionant-se com un producte ‘gurmet’.

Recentment, Aigua de Benassal ha tornat a ser guardona amb la màxima puntuació en el premi Superior Taste Award 2020 de l’Institut Internacional de Sabor i Qualitat (iTQi) de Brussel·les. Un prestigiós jurat de 200 xefs i sommeliers del International Taste Institute l’ha avaluada mitjançant un procés de tast a cegues i l’anàlisi sensorial de les seues propietats organolèptiques. Aquest nou trofeu se suma als altres deu obtinguts durant la seua trajectòria en el certamen i s’aferma com un referent en les aigües “premium” en els mercats nacionals i internacionals. De la mateixa manera, Aigua de Benassal també ofereix visites a la seua planta embotelladora durant aquest estiu, per a conéixer tota la història i procés de producció de la que és considerada com “la millor aigua mineral del món”.

Directe