L’AVL aprova recuperar el topònim històric d’Herbers

Així ho havia sol·licitat l’Ajuntament a la institució de la Generalitat Valenciana

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha aprovat avui, per unanimitat dels seus membres, la restitució ortogràfica i històrica del topònim Herbers, tal com s’havia sol·licitat per part de l’ajuntament d’aquest terme municipal a la institució de la Generalitat que té les competències en matèria d’Onomàstica.

L’informe elaborat per la Secció d’Onomàstica, òrgan que presidix el catedràtic Emili Casanova, concreta que “encara que la forma oral actual siga /erbés/, l’assimilació de la r implosiva per la s es pot explicar per una evolució popular habitual del grup rs>s”, tal com ocorre, per exemple en la forma dinés a partir de la paraula diners.

L’estudi històric i lingüístic conclou que l’evolució del topònim no és obstacle perquè “en la forma gràfica oficial es consigne la ‘r’ etimològica”. La recuperació de la consonant no modifica el gentilici dels nascuts en este terme municipi de la comarca dels Ports de Morella. L’AVL remetrà la resolució i aprovació de l’informe a la Direcció General d’Administració Local.

Directe