La Plataforma NO al Yellowstone Europeu es reuneix a Cantavieja

Es va acordar començar una mobilització massiva del sector primari de la zona afectada

Després de la fi de l’estat d’alarma per la COVID-19 i el pas a la nova normalitat, “la Plataforma NO al Yellowstone Europeu va poder realitzar la seva primera reunió física a Cantavieja aquest dissabte. A la reunió van ser convocats representants d’entitats del sector primari del Maestrazgo, així com persones de la zona adherides a la plataforma fins a completar l’aforament de la sala”, segons apunten.

A la reunió “es va realitzar una extensa exposició de vídeos i entrevistes d’Ignacio Jiménez a càrrec de Carlos Molina, una de les persones referents de la Plataforma en la zona del Maestrazgo. També es va explicar que el finançament del projecte Yellowstone Europeu ve de la mà de la Fundació WYSS, entitat relacionada en la creació de grans espais protegits a l’Argentina (al costat d’Ignacio Jiménez) i la implementació del REWILDING en aquestes regions. Aquesta informació va ser destapada en un reportatge de recerca publicat pel periòdic La Directa el passat 25 de juny, i després del renou format, els promotors del projecte el van acabar admetent dies després”

Després de l’exposició “es va realitzar un llarg debat entre els assistents dels passos a seguir a partir d’ara, concloent que es començarà una mobilització massiva del sector primari de la zona afectada (Terol, Castelló i Tarragona), ja que seria el principal afectat d’un model de turisme basat en la producció de fauna salvatge com a atractiu. També s’espera que a aquesta mobilització s’adhereixin altres sectors econòmics i persones que entengue que aquest tipus de projectes no seran positius per al desenvolupament i manteniment de la vida rural i les seves gents”.

Directe