L’Aigua de Benassal es “la millor aigua del món”

Així ha estat reconeguda a Brussel·les per L’Institut Internacional de Sabor i Qualitat

L’Aigua de Benassal es “la millor aigua del món”

Aigua de Benassal, procedent del manantial de la Font d’En Segures, reedita el seu títol de “la millor aigua del món” després de ser guardonada amb el premi Superior Taste Award 2020 de l’Institut Internacional de Sabor i Qualitat (iTQi) de Brussel·les.

L’aigua mineral natural benassalenca ve presentant-se a aquest certamen des de 2010 i ha anat aconseguint grans reconeixements amb les màximes puntuacions, any rere any. El prestigiós jurat de 200 xefs i sommeliers de l’International Taste Institute ha avaluat l’Aigua de Benassal mitjançant un procés de tast a cegues i l’anàlisi sensorial de les seves propietats organolèptiques. Els resultats d’aquestes avaluacions han estat més que satisfactoris, en assolir una puntuació de més de 91,5 punts sobre 100, el que li confereix les tres estrelles d’or i la qualifica com a producte amb un sabor superior.

Aquest nou guardó se suma als altres deu obtinguts durant la seva trajectòria, juntament amb el “Crystal Taste Award” de 2015, que determina la puresa d’aigua i el “Diamond Taste Award” de 2018, que premia de manera especial la seua constància i qualitat a nivell mundial. Amb aquest nou premi, Aigua de Benassal es consolida com un referent en les aigües “premium” en els mercats nacionals i internacionals.

En paraules del director comercial, Rafael Boria, “aquest segell de qualitat suposa una finestra a nous mercats i l’afirmació d’un projecte a la recerca de l’excepcionalitat i el prestigi”. Boria ha afegit que “tot i les dificultats dels últims mesos, l’avaluació ens dóna ànims per seguir lluitant i és un reconeixement a l’esforç i a l’alta càrrega de treball de tot l’equip d’Aigua de Benassal per garantir l’abastament durant la crisi sanitària “.

Per la seua banda, Mari Luz Monterde, alcaldessa de Benassal, ha afirmat que “l’acreditació de l’iTQi és un orgull per a tots aquells que formen part de la família de la marca i un argument que reforça les bondats de Benassal com a destinació de turisme gastronòmic” .

Aigua de Benassal

Des del segle XVIII són conegudes les qualitats de l’aigua que brolla de forma natural del manantial Font En Segures a Benassal, però és en l’any 1928 quan és declarada Minero-Medicinal i d’utilitat pública per R.O. convertint-se en l’aigua que metges com el Dr. Puigvert indicaven per a les afeccions de ronyó i salut en general.

En l’actualitat, milers de visitants cada any acudeixen fins a Benassal per beneficiar-se de la puresa, gust i qualitats de la seua excel·lent aigua. L’Aigua de Benassal gaudeix d’una equilibrada i excepcional composició química, oligometàl·lica de mineralització dèbil, rica en calci i bicarbonat. Ideal per consumir diàriament fins i tot per a col·lectius sensibles com nadons, embarassades i gent gran.

Aigua de Benassal és present a les taules dels millors establiments de restauració i hostaleria, posicionant-se com un producte Gourmet. A més, és una companyia amb projecció de futur, que conserva els orígens a través del seu compromís amb el medi ambient i les persones.

L’Institut Internacional de Sabor i Qualitat (iTQi), amb seu a Brussel·les, és l’organització líder en tastar i promoure productes alimentaris de gust superior.

Així mateix, per a conformar el jurat que atorga els distintius de sabor i qualitat, l’Institut compta amb 15 de les institucions culinàries més reconegudes a nivell internacional: Maîtres Cuisiniers de France, l’Academy of Culinary Arts, l’Hellenic Xefs ‘Association, l’Académie Culinaire de France, el Verband der Köche Deutschlands, la Federació d’Associacions de Cuiners d’Espanya, la Federerazione dei Cuochi Italiana, Arets Kock of Sweden, Euro-Toques, la Gilde Van Nedrlandse Meesterkoks, l’Associação de Cozinheiros professionals de Portugal, l’Craft Guild of Xefs, la Turkish Cooks Association, la World Master Chefs Society (WMCS) i l’Association de la Sommellerie Internationale (ASI).

Directe