Els Majorals de Sant Cristòfol de Benassal celebren “online” les festes del Sant

Els Majorals 2020 seran els representants de la festa en 2021

Les terrasses recuperen la vida

Els festejos de Sant Cristòfol a Benassal haurien d’haver-se celebrat, com marca la tradició des de fa segles, el passat cap de setmana. No obstant això, a causa de la crisi sanitària de la Covid19 i en pro del benestar dels veïns i veïnes, l’Ajuntament i els Majorals de Sant Cristòfol van decidir suspendre els festejos presencials. L’activitat i l’esperit de Sant Cristòfol s’han traslladat a les xarxes socials i de manera “online”, els Majorals han celebrat la festa.

Així, el dissabte va haver un ‘tardeo’ virtual amb la discomòbil Bandalay. El diumenge es va guardar un minut de silenci per les persones que han perdut la vida a causa del virus; va sonar “Sant Cristòfol” pels altaveus municipals i es van enviar banderoles de Sant Cristòfol per les xarxes socials en record de la benedicció dels cotxes.

Aquest dilluns, quan havia de celebrar-se el dia gran del sant, van voltejar les campanes, va sonar “Sant Cristòfol”, a les cases es van encendre ciris, van sonar els gojos i es va ballar el Ball Pla.

Cal recordar que, a causa de la suspensió de les festes presencials, els Majorals 2020 seran els representants de la festa en 2021.

Cap a la
nova normalitat

La vida a Benassal torna a poc a poc als carrers i ahir dilluns ja es van poder veure les primeres terrasses obertes. Sempre seguint totes les normes de seguretat, distanciament i higiene, els veïns i veïnes de Benassal van obrint camí a la nova normalitat.

Directe