Les residències de majors de la Comunitat Valenciana no han registrat cap defunció

Set de cada deu positius ja han superat la malaltia

La consellera de Sanitat Ana Barceló, en una imatge d'arxiu

Set de cada deu persones que van donar positiu per coronavirus en la Comunitat Valenciana ja han superat la malaltia. Durant les últimes 24 hores s’han produït 146 noves altes de pacients diagnosticats de coronavirus. Per tant, amb aquestes noves altes, s’eleva a 9.907 el nombre de persones que ja han superat la malaltia en tot el territori (1.363 a Castelló, 3.637 a Alacant i 4.907 persones a la província de València). Suposen ja el 70% del total de casos positius.

A més, les residències de majors de la Comunitat Valenciana no han registrat cap defunció des de l’última actualització, una situació que no es produïa des del passat 8 de maig. I en la mateixa línia tampoc s’ha registrat cap defunció a les províncies de València i Castelló.

Pel que respecta als ingressos en unitats de vigilància intensiva, és el segon dia consecutiu en el qual només hi ha 1 ingrés en UCI. En aquests moments hi ha 59 pacients ingressats (5 a Castelló, 32 a Alacant i 22 a València). D’altra banda, hi ha 14 persones menys ingressades als hospitals valencians respecte a aquest dissabte. En concret són 353 persones ingressades (29 a Castelló, 102 a Alacant i 222 a València).

Quant a casos positius nous, des de l’actualització d’aquest dissabte s’han detectat 43 nous casos a través de PCR que eleven a 10.893 el total de positius des que va començar la pandèmia. Per províncies, la distribució és la següent:

▸ 6 a Castelló. Total: 1.486
▸ 15 a Alacant. Total: 3.794
▸ 22 a València. Total: 5.609
▸ 5 desplaçats (no nous)

El nombre de positius per test ràpid és de 3.787.

De tots els casos positius detectats, es troben actius en aquests moments 3.389, la qual cosa suposa només el 23%.

Des d’aquest dissabte s’han produït 3 noves defuncions (un confirmat per PCR i 2 per vincle epidemiològic), la qual cosa eleva a 1.384 les persones que han mort en la Comunitat Valenciana per coronavirus: 207 a la província de Castelló, 484 a Alacant i 693 a la província de València.

Des de l’última actualització de dades, s’han registrat 16 altes més en personal sanitari, la qual cosa eleva a 2.043 les altes. El nombre total de positius en professionals en aquests moments és de 642.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus han sigut 250.633. de les quals 166.299 han sigut a través de PCR i 84.334 a través de test ràpid.

Actualització de la
situació en residències

En l’actualitat, hi ha algun cas positiu en 86 centres (11 a la província de Castelló, 32 en la d’Alacant i 43 a la província de València).

▸ Residents nous positius: 8
▸ Personal nou positiu: 19
▸ Residents que han mort: 0

En aquests moments, es troben sota vigilància activa de control sanitari 28 residències en la Comunitat Valenciana: 8 a la província de Castelló, 7 a la província d’Alacant i 13 a la província de València.

Les dades al
nostre territori

Les dades al territori del Departament de Salut de Vinaròs no registren cap nou cas positiu en les darreres 24 hores, el que deixa un total de 219 afectats en el total de la pandèmia. En els darrers deu onze dies no s’ha registrat cap mort relacionada amb el coronavirus, deixant la xifra en 29 des del passat dia 6 de maig.

Gràfic en temps real

Pertanyen al Departament de Salut de Vinaròs les localitats del Baix Maestrat, Catí (Alt Maestrat) i totes les de la comarca dels Ports excepte Vilafranca, Ares del Maestrat i Castellfort, sent aquests tres pobles dependents de l’àrea sanitària de Castelló.

Directe