Ximo Puig es mostra satisfet pel canvi a fase 1

El president de la Generalitat vol que, a partir d'ara, tota la Comunitat avance al mateix ritme

Ximo Puig es mostra satisfet pel canvi a fase 1
Un moment de l'entrevista al programa "La Qüestió" d'À Punt

“La setmana passada vam tindre una situació complicada, ja que pensàvem que s’havia fet un gran esforç per part de la societat valenciana i que estàvem en condicions de passar conjuntament a la fase 1”, el que no va ser autoritzat pel Ministeri de Sanitat. Finalment, ha sigut aquest divendres quant s’ha anunciat que serà el proper dilluns, 18 de maig, quan tota la Comunitat Valenciana estigue ja en la fase 1 de la desescalada. Un canvi que, segons Puig, s’ha produït “amb total normalitat i coordinat” amb Sanitat. Així ho ha assegurat en una entrevista a la televisió pública valenciana.

A partir d’ara, i com ja es pretenia des d’un principi, “volem que a les distintes fases tota la Comunitat Valenciana arribe de forma conjunta”. En aquest sentit, Ximo Puig assegura que li agradaria tindre un canvi a la vegada a la fase 2 ja la propera setmana perquè, segons ha apuntat, el termini de quinze dies de transició “no està escrit en cap paper”. Les dades per tal que així sigue, segons Puig, estan damunt de la taula, donat que en “els recursos en hospitals, en UCI i en proves PCR i en tot allò que és substancial” anem a una en tota la Comunitat Valenciana.

“No hem de pensar que, per estar en fase 1 tot ha acabat. Malauradament no és així”, adverteix Puig.

Mobilitat per
províncies

El president de la Generalitat ha dit que, tot i que “nosaltres anem a continuar treballant amb la base dels departaments de salut com a unitat” però en qüestions de mobilitat “el ministeri ha decidit en general, també en altres comunitats, que siga la província, el que és més raonable”, alhora que anuncia que, “esperem que en properes fases tinguem una mobilitat en tota la Comunitat Valenciana” o certa flexibilitat per a poder anar a zones veïnes.

Directe