Pedro Sánchez demana no “abaixar la guàrdia” durant la desescalada

Ha anunciat que decretarà dol oficial nacional i un homenatge per les víctimes del coronavirus

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha comparegut aquest dissabte en una roda de premsa i ha demanat als ciutadans els territoris dels quals entren el dilluns en la fase 1 de la desescalada que actuen “amb tota la cautela i tota la prudència” i ha subratllat la necessitat que cada persona seguisca “rigorosament” les regles vigents en el seu territori.

En aquesta nova compareixença a La Moncloa, Sánchez ha fet també referència als territoris que seguiran en la fase 0 i les autoritats i els ciutadans de la qual han realitzat també un esforç “enorme”, segons les seues paraules. Tot i que no és així en molta casos, segons el president són els territoris que van patir l’impacte més agut de la pandèmia i que “precisen una mica més de temps” per a definitivament controlar-la i posar a punt els seus sistemes de salut.

Sánchez ha agraït la coordinació amb les comunitats autònomes i ha elogiat el comportament de tota la població, que han actuat com una “comunitat humana” i ha aconseguit “reconquerir al virus el 99% de l’espai que ens havia arrabassat”, però ha fet nombroses crides a no baixar la guàrdia.

“El virus no ha desaparegut, segueix ací, a l’aguait”, ha alertat. Potenciar l’atenció primària per a detectar com més prompte millor les noves infeccions i rastrejar possibles contagis i augmentar el nombre de llits hospitalaris i d’UCI “serviria de poc si no s’acompanya de l’esforç responsable de cada persona”, ha recalcat.

En aquest context, i tenint en compte que es pot estar contagiat i ser asimptomàtic, ha posat l’accent que el mètode més efectiu per a interrompre el contagi és “que cada persona prenga diàriament les mateixes precaucions que si estiguera infectada”: mesures d’higiene i distància física amb amics i coneguts, com fa amb estranys amb els quals es travessa al carrer.

Video Thumbnail
🔴 DIRECTO | Rueda de prensa de Pedro Sánchez
El president del Govern, Pedro Sánchez, ha comparegut aquest dissabte en una roda de premsa i ha demanat als ciutadans els territoris dels quals entren el dilluns en la fase 1 de la desescalada que actuen "amb tota la cautela i tota la prudència" i ha subratllat la necessitat que cada persona seguis
Roda de premsa íntegra del president del Govern, Pedro Sánchez

Dol oficial

El president del govern ha assenyalat que, quan tots els territoris estiguen en la fase 1, aprovaran en Consell de Ministres decretar dol oficial com ja va anunciar fa uns dies en el Congrés i se celebrarà un “gran acte d’homenatge en record a totes les víctimes presidit pel cap de l’Estat”.

Directe