Vilafranca, Ares i Castellfort es queden en fase 0

Aquests dos municipis pertanyen al Departament de Salut de Castelló i no avancen en la desescalada

Vilafranca, en una imatge d'arxiu

Tres localitats de la comarca dels Ports, Ares del Maestrat, Castellfort i Vilafranca, per la seua situació orogràfica pertanyen al Departament de Salut de Castelló i no al de Vinaròs com la resta de pobles. Aquest fet circumstancial ha portat a que, a l’hora de fer l’anunci de quines zones poden fer el salt a la “fase 1” de la desescalada, s’hagen quedat agrupades en un departament de salut que no podrà alleugerir la desescalada.

Aquesta divisió del territori que ha proposat la Generalitat Valenciana ha portat el fet que sí passe a la “fase 1” la ciutat de Morella, que acumula 20 morts de usuaris de la Residència San Juan Bautista de Morella i desenes de casos positius entre els treballadors d’aquest centre i els seus familiars; Cinctorres, on s’ha registrat una mort aquesta setmana o Portell, on s’ha donat al menys un cas.

Mapa dels territoris amb les fases de la desescalada

Per contra, aquestes tres localitats dels Ports -Vilafranca, Ares i Castellfort- tindran que esperar encara uns dies o setmanes per tal de poder canviar de fase.

Directe