Els bombers ja sumen 153 serveis de desinfecció

El Consorci Provincial també coordina les 114 accions de repartiment de material i transport de persones amb escassos recursos

Els bombers, desinfectant Herbeset

El president de la Diputació, José Martí, ha destacat la «capacitat de resposta» del Consorci Provincial de Bombers, que ha realitzat 153 serveis preventius de desinfecció en municipis de la província de Castelló des de la declaració de l’Estat d’Alarma per l’emergència sanitària originada pel COVID-19. D’aquestes actuacions s’han encarregat les plantilles dels 4 parcs de bombers professionals de la Diputació, els 5 parcs de voluntaris i les unitats de bombers forestals de la Generalitat adscrites al Consorci Provincial.

Són actuacions que realitza personal qualificat seguint les indicacions i protocols de seguretat del Ministeri de Sanitat, en coordinació amb la Subdelegació del Govern i l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències. Es desinfecten els llocs que presenten un major risc com a centres de salut i consultoris mèdics, farmàcies, ajuntaments, centres oficials, centres de majors, oficines bancàries, parades d’autobusos, xicotets comerços, contenidors i baranes en la via pública.

Els bombers, desinfectant Palanques

José Martí ha agraït «la dedicació i professionalitat dels comandaments i els bombers provincials que sota la direcció del diputat provincial responsable del Consorci, Abel Ibáñez, estan responent de manera ràpida i satisfactòria cada vegada que els seus serveis són requerits en algun municipi de la província». En aquests moments el Consorci està en disposició de realitzar una neteja per setmana en cada localitat que el sol·licite. És important destacar que durant la crisi s’han invertit 18.500 euros en l’adquisició de 9 autobombes de desinfecció de 100 litres d’autonomia i 10 generadors d’ozó per a desinfectar vehicles i habitacles interiors».

El president de la Diputació també ha destacat les 114 accions realitzades per la Unitat de Voluntaris de Protecció Civil integrada en el Consorci i les unitats de bombers forestals de la Generalitat adscrites al Consorci, de repartiment de material de protecció distribuït per la Diputació i la Generalitat Valenciana, lliurament de medicaments, repartiment de productes del Banc d’Aliments, serveis de transport sol·licitat per xicotets ajuntaments per a persones amb escassos recursos i lliurament d’aliments i recollida de residus a les famílies en aïllament per haver registrat algun cas positiu de COVID-19 o ser població d’alt risc. Sobre aquest tema ha manifestat que «la nostra vocació i la nostra obligació és estar al costat de les persones que necessiten ajuda».

Directe