Els Premis Literaris 2020 incorporen una nova categoria de Premi de Narrativa Juvenil

També s’ha presentat el cartell de l’edició d’enguany, obra de la benicarlanda Alejandra Roda

El regidor de Cultura, Pedro Manchón, i el cap de Comunicació d’Onada Edicions, Òscar París, han presentat avui l’edició 2020 dels Premis Literaris Internacionals Ciutat de Benicarló, una edició que, en paraules del regidor «incorpora algunes novetats significatives que van encaminades a incrementar la qualitat i la participació» i que pretén continuar amb la filosofia inicial dels premis «com a bandera i estendard de la capitalitat cultural que defensa Benicarló». El regidor ha aprofitat l’anunci de la nova edició per a presentar també el cartell que il·lustrarà l’edició 2020 dels Premis, obra de la dissenyadora benicarlanda Alejandra Roda.

Les novetats fan referència a la incorporació de noves categories de premis i a la fusió o conversió d’altres categories ja existents.

Així, els premis de Divulgació Científica i de Memorialística es fusionen en aquesta edició en un únic premi de Divulgació Científica i del Coneixement que dona llibertat total als creadors pel que fa als formats dels relats. És a dir, que podran presentar-se a aquesta categoria des d’assajos fins a biografies, entrevistes, investigacions, etc.

Pel que fa al Premi de Llibre Gastronòmic, també s’han eixamplat els camps temàtics i passarà a ser Premi de Cuina, Salut i Sostenibilitat. A més, en aquesta categoria podran presentar-se llibres en valencià o castellà indistintament.

El premi més veterà de tots, el Premi Internacional d’Àlbum Infantil Il·lustrat, continuarà amb les mateixes línies dels últims anys, atés que és un dels premis que més participació acumula i un dels més reconeguts a nivell nacional i internacional.

Finalment, com a gran novetat d’aquesta edició, s’ha creat una categoria de Premi de Narrativa Juvenil, «en una aposta —segons ha explicat Pedro Manchón— pels públics més joves i per captar nous lectors». En aquest cas, s’acceptaran obres de ficció per a joves d’entre 14 i 18 anys aproximadament.

Tant el regidor com el cap de Comunicació d’Onada s’han mostrat convençuts que aquestes novetats contribuiran a «fer més grans aquests premis». Finalment, Manchón ha volgut agrair a les empreses patrocinadores, IFF, Ineos Composites i Caixa Benicarló, el seu compromís amb els Premis, «sense el qual aquesta aposta cultural no seria possible».

Les obres es podran presentar fins al 14 de juliol fent servir el mateix sistema de plica per correu que s’ha utilitzat fins ara.

Directe