El nou parc de bombers voluntaris incrementarà el nombre d’efectius de 17 a 25

Entrarà en servei a final d'any

El president de la Diputació, José Martí, ha visitat hui les obres de les noves instal·lacions del parc de bombers de Benassal que està previst que entren en servei abans que finalitze el present exercici de 2020. Li han acompanyat el diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez, i l’alcaldessa de la localitat, Mari Luz Monterde. Les noves dependències es construeixen sobre una parcel·la de més de 2.000 metres quadrats i serviran per a substituir a les actuals, que ja han quedat obsoletes. La inversió de la institució provincial en aquest projecte ronda els 900.000 euros.

Amb l’obertura d’aquestes dependències s’incrementarà el nombre d’efectius, ja que es passarà dels 17 bombers voluntaris que hi ha en l’actualitat, a 25. També s’ampliarà el radi d’acció perquè els bombers adscrits a aquest parc donaran servei al Maestrat, Alt Maestrat i Els Ports.

En paraules de Martí, el nou parc suposa «una inversió estratègica de la Diputació de Castelló a l’interior orientada a garantir la seguretat de les ciutadanes i ciutadans». Sobre aquest tema ha assenyalat que «apostem pels bombers professionals i pels bombers voluntaris, perquè entenem que la seguretat és una prioritat absoluta».

El president ha destacat la importància de la labor que desenvolupen els bombers voluntaris de Benassal, «perquè no actuen únicament quan es declara un incendi, sinó que fan una important tasca de prevenció i tot tipus d’eixides al llarg de l’any, ja siga per la celebració de proves esportives, les festes de Sant Antoni o altres circumstàncies». Segons ha explicat, «els bombers són un element fonamental de seguretat a l’interior» i ens agradaria comptar amb bombers voluntaris d’altres localitats pròximes a Benassal com Vilafranca o Albocàsser».

L’alcaldessa ha ressaltat el seu agraïment a la institució provincial per pensar a l’interior i la millora de serveis per a la comarca amb un parc que s’espera posar en funcionament al més prompte possible. Per part seua, José Martí, ha posat l’accent en la importància dels bombers professionals i voluntaris en pro de la seguretat dels ciutadans, per la qual cosa ha ressaltat la importància d’un nou parc a la comarca. Amb el nou parc, que substituirà a l’actual situat a Benassal, s’augmentaran els efectius disponibles en la zona.

Ruta pel
patrimoni

Els representants municipals han fet de guia turístic d’excepció en una completa ruta pel patrimoni històric i cultural del municipi. Així, el president provincial ha conegut l’Ajuntament, on ha signat en el llibre d’honor i ha pogut veure en primera persona la carta de població de la localitat; el Forn de Dalt; l’Oficina de Turisme i la Fundació Carles Salvador entre altres.

Directe