Diputació iniciarà a Benassal les accions de formació per a l’emprenedoria jove d’interior

Aquest projecte té com a objectiu afrontar el repte demogràfic dels municipis de menys població

El diputat provincial de Promoció Econòmica, Ocupació i Internacionalització, Pau Ferrando, ha anunciat que la formació per a l’emprenedoria a l’interior s’iniciarà al nou centre homologat de la Diputació de Castelló a Benassal el pròxim mes d’abril. El projecte “Formació per a l’emprenedoria jove” té com a objectiu «afrontar el repte demogràfic en els municipis de menor població».

Aquest programa formatiu és finançat en el marc del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil del Fons Social Europeu (ajudes EMP-POEJ) i acollirà persones d’entre 16 i 29 anys empadronades a localitats de menys de 5.000 habitants o de menys de 10.000 habitants que hagen perdut població en els últims 10 anys. A més, les i els aspirants hauran d’estar inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil i LABORA. L’alumnat seleccionat podrà acudir als cursos remunerats amb una ajuda econòmica de 13,45 € per dia d’assistència.

Les jornades que es desenvoluparan al centre sociocultural del Benassal, amb una durada total de 300 hores, se centraran en l’elaboració i comercialització de productes agroalimentaris, autoocupació i creació d’empreses. Paral·lelament, al centre CEDES de Vall d’Alba, també s’oferirà formació específica en autoocupació i creació d’empreses, durant 100 hores.

Les bases reguladores per a la selecció dels participants es publicaran pròximament al BOP i en la pàgina web de la Diputació de Castelló. Les persones interessades a inscriure’s en els nous plans d’acció formatius poden contactar amb els diferents centres CEDES situats a Albocàsser, Morella, Segorbe, Vall d’Alba i Llucena.

Directe