Ja és oficial: l’Ies de Benassal es dirà “Pere Enric Barreda i Edo”

Va ser un destacat estudiós de la comarca del Maestrat

Pere Enric Barreda, en una imatge d'arxiu

L’IES de Benassal és, des d’avui, IES “Pere Enric Barreda i Edo”. El Diari de la Generalitat Valenciana ha publicat l’oficialitat del nou nom del centre de secundària i batxillerat de la localitat de l’Alt Maestrat. D’aquesta manera s’atén la petició del Consell Escolar Municipal que va sol·licitar que l’IES portara el nom en homenatge al que va ser Cronista Oficial de Benassal, Pere Enric Barreda i Edo.

L’alcaldessa de Benassal, Mari Luz Monterde, ha assenyalat que “d’aquesta manera retem homenatge al tristament desaparegut Pere Enric Barreda i Edo, que tants esforços va dedicar a posar llum sobre la història de Benassal i tota la comarca de l’Alt Maestrat”. Barreda també va ser nomenat en el seu moment Fill Predilecte de Benassal a títol pòstum.

Pere Enric Barreda i Edo, va ser professor de Filologia Llatina de la Universitat de Barcelona. Va ser un destacat estudiós de la comarca del Maestrat amb rellevants treballs sobre les cartes de població. Així mateix va ser estudiós de la figura de Carles Salvador. A més, era Cronista d’Ares del Maestrat.

Així mateix va publicar un gran nombre d’estudis sobre el Maestrat, els camins de Jaume I o Studia statiana: estudios sobre la tradición española de la Tebaida de Estacio.

Directe