Diputació avança 43 milions d’euros als ajuntaments per que pugen anar invertint

A Ares, La Jana, Peníscola, Morella, Villores, Vallibona o Vinaròs, entre molts altres

La Diputació de Castelló ha donat ordre per a habilitar un avançament de tresoreria de més de 43 milions d’euros que aniran a les mans de 69 municipis i dos consorcis des d’aquest mateix mes de gener, la qual cosa els permetrà comptar una important quantitat de perquè puguen escometre ja inversions en benefici dels ciutadans.

Es tracta d’un muntant econòmic que es remetrà a tots els pobles que van sol·licitar formalment aquesta mesura, unes partides que “suposen un matalàs important perquè els nostres pobles tinguen ja l’opció de tindre quantitats amb les quals afrontar ja amb tranquil·litat pagaments a proveïdors i actuacions que consideren prioritàries”, segons destaca el president de la institució provincial, José Martí.

Aquest avançament de tresoreria, que es realitza amb interés zero per als ajuntaments ja que no és necessari demanar préstec alguna cosa, s’activa amb aquells ajuntaments que tenen cedit el servei de recaptació a la diputació i que han formalitzat el model de sol·licitud que se’ls va facilitar l’any passat.

En el model es deixa constància la possibilitat que els municipis puguen rebre al gener fins al 75 per cent de l’import de les futures recaptacions previstes en impostos i taxes municipals, com poden ser l’Impost de Béns immobles (IBI) o l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE). Encara que està marcat en el calendari la segona quinzena de gener com a topall per a començar a avançar els diners, ja hi ha ajuntaments que han començat a rebre els fons.

Per a José Martí, “estem davant un clar exemple del paper que ha d’exercir la Diputació per a estar al costat dels nostres pobles, perquè operacions com aquestes ens permeten facilitar la gestió municipal dels ajuntaments, que des de ja mateix compten amb uns fons que són bàsics per al dia a dia”.

Liquiditat
El diputat provincial d’Hisenda, Santiago Agustí, ha destacat que aquest esforç de gestió econòmica “permet que els ajuntaments tinguen liquiditat els primers dies de l’any, la qual cosa demostra l’aposta prioritària d’aquesta diputació per facilitar i ajudes als municipis”.

La bestreta sobre la recaptació dels tributs locals beneficia en aquest cas a 69 municipis i dos consorcis provincials de residus, tot això per un muntant de 43.071.479 euros. Destaquen per exemple pobles xicotets com Villores, que reben ja 6.597 euros, o alguns de major grandària com Vinaròs, que amb aquesta mesura aconsegueixen disposar de forma avançada de més de 7,2 milions d’euros.

El llistat de pobles beneficiats és el següent: Albocàsser, Alcalà de Xivert, Alcudia de Veo, Alfondeguilla, Algimia de Almonacid, Almedíjar, Almenara, Altura, Ares del Maestre, Argelita, Artana, Azuébar, Aín, Bejís, Benafigos, Benassal, Benicarló, Benlloch, Borriol, Canet lo Roig, Castellnovo, Catí, Caudiel, Cervera del Maestre, Cortes de Arenoso, Càlig, Eslida, Forcall, Fuentes de Ayódar, Gaibiel, Geldo, La Jana, La Llosa, La Pobla Tornesa, La Salzadella, La Torre d’en Besora, Les Coves de Vinromà, Les Useres, Llucena, Ludiente, Matet, Moncofa, Montanejos, Morella, Navajas, Nules, Peñíscola, Portell de Morella, Ribesalbes, Rosell, San Rafael del Río, Sant Jordi, Sant Mateu, Santa Magdalena de Pulpis, Soneja, Sueras, Teresa, Tírig, Vall d’Alba, Vallibona, Vilafranca, Vilanova d’Alcolea, Villores, Vinaròs, Vistabella del Maestrat, Viver, Xert, Xilxes, Sorita.

Directe