12 experts de reconegut prestigi integraran el jurat dels Premis Literaris de Benicarló

Els benicarlandos Elsa Beltran, Blanca Ferrer, David Meseguer i Fernando Foix també formaran part del jurat

Pedro Manchón i Òscar París, en roda de premsa

El regidor de Cultura, Pedro Manchón, junt a Òscar París, representant d’Onada Edicions, ha avançat la composició del jurat per a la quarta edició dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló. Manchón ha volgut destacar que «amb l’objectiu d’apropar els Premis a la ciutadania, hem decidit que persones destacades de Benicarló, expertes en els diferent àmbits, formen part del jurat que valoraran les obres». «Crec que hem aconseguit formar un jurat de prestigi, amb persones avalades per la seua trajectòria professional», ha remarcat el regidor.

Així, el jurat del premi de divulgació científica estarà conformat per la veterinària benicarlanda Elsa Beltran, especialitzada en neurologia i neurocirurgia; per Blanca Ferrer, prestigiosa metgessa benicarlanda especialitzada en hematologia i hemoteràpia; i per Maria Josep Picó, periodista, divulgadora científica i guanyadora el 2005 del Premi Nacional de Periodisme Ambiental.

Pel que fa al guardó de literatura gastronòmica, formaran el jurat el gastrònom i diplomat en Cuina Toni Massanés, director general de la Fundació Alícia (ALImentació i CiènCIA), un laboratori de recerca sobre cuina amb rigor científic; Juanjo Roda, cuiner de Vinaròs, dedicat a la docència i guanyador d’aquest mateix premi fa dues edicions amb «La cuina de la gent de la mar», que a més va ser guardonat amb el Premi Millor Editat de la Generalitat Valenciana; i Anna Zaera, periodista de Santa Bàrbara, amb una àmplia experiència en els mitjans de comunicació.

Les personalitats que baremaran la qualitat de les obres que optaran al premi de narrativa memorialística són la comunicadora i docent Sílvia Cóppulo, amb més de tres dècades d’experiència en els mitjans de comunicació; Maribel Guardiola, doctora en Llengua i Literatura Catalanes i membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua; i el periodista benicarlando David Meseguer que, especialitzat en el reporterisme de guerra, ha cobert conflictes a Síria, Turquia o Iraq, entre d’altres.

Les obres candidates al premi d’àlbum infantil il·lustrat seran valorades per Ignasi Blanch, llicenciat en Belles Arts i escollit com a únic representant d’Espanya en el projecte internacional East Side Gallery; Verònica Cantó, llicenciada en Filosofia i Lletres, editora, professora i acadèmica de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua; i pel benicarlando Fernando Foix, il·lustrador i artista faller de renom que a més és enginyer tècnic industrial.

Fins al 20 d’octubre encara estarà obert el termini per a la presentació d’originals.

Directe