Es presenta el llibre “Flora ornamental de Vilafranca”

El seu autor és el botànic vilafranquí Ricard Pitarch

El botànic vilafranquí, Ricard Pitarch, Premi Ciutat de Castelló 2018 en la vessant de les Ciències Experimentals i Tecnologia, ha presentat el seu novè llibre durant els dies festius de Setmana Santa. “Flora ornamental de Vilafranca” és un nou treball de Ricard Pitarch que recull les espècies de flora principals que es poden trobar als carrers del municipi i que serveixen per decorar els seus carrers i també les cases.

A l’estudi presentat per Ricard Pitarch es comptava amb la introducció per part de l’Alcalde de Vilafranca, Óscar Tena. L’Ajuntament ha col·laborat en la publicació de ‘Flora ornamental de Vilafranca’, treball que no es centra únicament en el casc urbà vilafranquí, sinò també en àrees properes al poble.

Amb el pas del temps, han anat canviant també les espècies que vilafranquines i vilafranquins han utilitzat per decorar diferents espais del poble, tenint en compte també les característiques climàtiques de Vilafranca amb hiverns molt freds.

Aquest és el novè llibre de Ricard Pitarch, dels quals alguns d’ells s’han centrat també a Vilafranca. Compta també amb publicacions referents a zones de la província de Terol o també de la capital de La Plana, Castelló on viu i treballa com a professor a la Universitat Jaume I.

El llibre ha estat presentat a Vilafranca i es desconeix si Ricard Pitarch el presentarà a altres llocs. És flora ornamental del poble, però que potser utilitzada en altres municipis.

El que si poden ser evidents, per qüestions climatològiques son les diferències de la flora ornamental de Vilafranca respecte a les que es poden trobar a zones litorals de la provincia de Castelló.

Èxit absolut de la presentació del llibre de ‘Flora ornamental de Vilafranca’ amb ple total al Saló d’Actes de la Casa Social. Un tema de gran interès local i ubicat en plena Setmana Santa que despertava gran expectació entre veïns i visitants

Directe