Tradició i festa marquen l’agenda de Setmana Santa i Pasqua a Morella

El concert El Grial, de presentació de l’Early Music Morella 2019, al Teatre Municipal és una de les principals activitats

Les vacances de Pasqua i Setmana Santa són dates en les quals Morella s’ompli de visitants. D’aquesta manera, l’agenda de la ciutat compta amb una gran quantitat d’activitats variades i per a tots els públics que mesclen la tradició, la cultura, la festa i l’esport i complementen l’oferta turística de Morella.

Cal destacar que les processons de Setmana Santa a Morella s’emmarquen en un context medieval que les converteix en úniques i mostren la tradició d’aquesta festivitat a la ciutat. Els principals carrers de la ciutat alberguen les processons de la Passió del Senyor el dijous i la del Soterrament del Senyor el divendres, amb una elevada participació.

La regidora de Cultura, Rocío Querol, ha destacat que “molta gent s’apropa a Morella per a passar estos dies festius, de manera que hem programat diferents activitats perquè totes i tots gaudisquen de la ciutat”. L’edil ha explicat que “el més característic de la Setmana Santa a Morella són les processons del dijous i divendres, les quals compten amb més de 100 persones en un entorn espectacular que les fa úniques”. Finalment, Rocío ha aprofitat per a “animar i convidar a la gent a participar en les diferents activitats programades”.

Activitats culturals i esportives completen l’agenda per a aquestos dies festius. Així, el concert el Grial del dissabte és la principal activitat cultural. Aquest tindrà lloc al Teatre Municipal el dissabte a les 19.00 hores i serà la presentació de l’Acadèmia i Festival Internacional de Música Medieval i Renaixentista, Early Music Morella. A més, una ruta senderista, una orquestra o cinema són altres activitats organitzades.

Aquestes activitats completen l’oferta patrimonial i museística de Morella. Així, durant els dies de Setmana Santa i Pasqua estaran oberts tots els monuments i museus de la ciutat. Així, el Castell de Morella, les Torres Sant Miquel, la Basílica Arxiprestal, el Museu Temps de Dinosaures, el Museu del Sexenni, Morella la Vella i la recentment estrenada Presó del segle XIV.

Agenda de Setmana Santa i Pasqua a Morella

La Setmana Santa i Pasqua de Morella compta amb una agenda d’activitats per a tots els públics. D’aquesta manera, el dijous 18 d’abril se celebra a la Basílica Arxiprestal el Sant Sopar del Senyor a les 17.30 hores i a les 21.00 hores ix la Processó de la Passió del Senyor. El divendres 19 d’abril, tindrà lloc el Via Crucis al Castell de Morella a les 11.00 hores. A les 18.30 hores, Commemoració de la Mort del Senyor a la Basílica Arxiprestal. A les 21.00 hores, processó del Soterrament del Senyor. A la nit es projectarà la pel·lícula Bohemian Rhapsody al Teatre Municipal a les 23.00 hores.

El dissabte 20 d’abril a les 8.30 hores, la Ruta senderista circular al Toll Blau organitzada per la Societat Esportiva Espemo. El punt de trobada d’aquesta és la Porta de Sant Miquel per anar amb vehicles fins al punt d’eixida de la ruta a peu. A les 12.00 hores, cercavila dels Tambors i bombos de Morella pels carrers de Morella. A la vesprada, a les 19.00 hores tindrà lloc el concert de presentació de l’Early Music Morella, el Grial al Teatre Municipal. Finalment, l’Espai Firal acollirà una festa nocturna amb orquestra i discomòbil organitzada pels Majorals de Sant Antoni 2020.

Directe