Cor de Carxofa guanya la 2a edició dels premis als pinxos més «etxurats»

El Restaurant San Rafael ha aconseguit el segon premi i La Mar de Bo el tercer

Cor de Carxofa guanya la 2a edició dels premis als pinxos més «etxurats»

Aquest matí s’han donat a conéixer els guanyadors de la 2a edició dels pinxos de carxofa més etxurats que atorga el col·lectiu Urban Sketchers Maestrat. Independentment dels criteris gastronòmics, els artistes han valorat altres tipus d’elements, com la composició, la presència de la carxofa des del punt de vista escultòric o el color.

El president de l’associació, Enric Moya, ha explicat que «aquest premi es diu etxurat en referència a aquesta paraula tradicional que la gent de Benicarló emprem per a dir que alguna cosa és de bona factura». «Aquest any, des d’Urban Sketchers Maestrat, ens hem implicat molt amb la Festa de la Carxofa, i realitzem diverses activitats de les quals també gaudeixen altres membres de col·lectius germans de la zona de València i de Catalunya », ha destacat Moya en referència als dibuixants que han vingut i vindran de fora de Benicarló a dibuixar la Festa.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha volgut agrair al col·lectiu l’organització d’aquest guardó i ha destacat que «la festa de la carxofa no només té una vessant gastronòmica sinó que al voltant hi ha preparat un gran ventall d’activitats que inclouen altres vessants, com la social, la cultural, l’esportiva o l’artística, com aquesta».

Entre els més de 30 establiments que participen en les Jornades del Pinxo, i que s’allargaran encara fins al 27 de gener, el bar Cor de Carxofa ha aconseguit el primer premi, amb el pinxo «Tresor de la Terra»; seguit pel Restaurant San Rafael amb el pinxo «Venus» i per La Mar de Bo, amb el pinxo «Mar i Terra».

El col·lectiu ha entregat als tres premiats un quadre que ells mateix han dibuixat recreant cadascun dels tres pinxos.

Directe