El Hogar del Pescador i Casa Golo guanyen el Concurs de Pinxos de la Carxofa

Amb "Carxofa cadufera" i "De la barca a l'Horta" respectivament

El Hogar del Pescador i Casa Golo guanyen el Concurs de Pinxos de la Carxofa

El Concurs de Pinxos de la Carxofa, que organitza la Penya Mechero amb la col·laboració de l’Ajuntament de Benicarló, ha volgut reconèixer una vegada més el treball dels bars, restaurants i cafeteries que participen en les Jornades del Pinxo, que s’allargaran fins al 27 de gener i que enguany compten amb la participació de 32 establiments en aquesta ruta gastronòmica que inaugura la Festa de la Carxofa.

Ahir a les 20.00 hores es van donar a conèixer a l’Edifici Gòtic, els guanyadors del Concurs de Pinxos de la Carxofa, després que un jurat format per especialistes gastronòmics com el cuiner Marc Martorell, a més del regidor d’Agricultura, Domingo Roca, així ho decidira.
Ruth Martí, representant de la Penya Mechero, va ser l’encarregada de descobrir els noms dels guanyadors, encapçalats per El Hogar del Pescador en la modalitat de cuina innovadora seguit per Cor de Carxofa i el Bar Milord. Respecte als guardonats en la modalitat de cuina tradicional, Restaurante Casa Golo ha estat el guanyador, seguit per La Bodegueta i el Mesón del Puerto.

Segons expliquen des d’El Hogar del Pescador, el pinxo guanyador consisteix en una base de pataca confitada amb oli d’oliva mil·lenària i romer, sobre la qual es dipositen unes cruixents fulles del cor de la carxofa, que envolten un vell caduf de pasta fullada. Aquest pinxo està farcit de crema de carxofes i una pota de polp brasejada que en sobresurt, i es presenta sobre un praliné d’ametlla marcona i una melmelada de carxofa, banyat amb foie, sal negra i uns fils de mel.

El premi al millor pinxo tradicional, que ha recaigut en el Restaurant Casa Golo, és una carxofa guisada amb llima, sardina fumada, ceba caramel·litzada, brots de pèsols, crostonets de pa i vinagreta de mostassa amb mel.

Directe