La peanya del sepulcre centra l’atenció del Divendres Sant

En una processó que mostra el dol per la mort de Jesús a la Creu

Nombroses vestes amb la caputxa caiguda acompanyen al Sant Sepulcre pels carrers de Morella el Divendres Sant. En esta ocasió l’única peanya que companya a la imatge de Jesucrist mort és la de la Dolorosa.

Les curolles, durant el Divendres Sant, marquen el dol per la mort de Crist acompanyats pel Sol, la Lluna i la Creu. Després de la processó de Dijous Sant, on les curolles porten a la ma els diferents “misteris” de les últimes hores de Jesús, l’ambient que es respira durant la processó de Divendres Sant és diferent. El toc dels tambors i bombos tornen a marcar el ritme solemne de la processó. El so sec d’estos instruments obri pas i marca el transcórrer de la processó, una manifestació religiosa marcada per la sobrietat. Els espectadors guarden silenci al pas del cos sense vida de Jesús.

Enguany, al ser divendres festiu i dijous laborable, s’ha notat una major afluència d’espectadors en esta processó. Turistes, visitants i també més morellans s’han apropat a llocs com l’eixida del placet de l’església, la zona de Les Calçades, la Placeta de l’Ajuntament o els Porxes de La Plaça per tal de vore una de les manifestacions religioses de la Setmana Santa Morella.

Una processó amb un
recorregut més curt

La processó del Divendres Sant fa un recorregut més curt que altres. Ix del carrer del col·legi i arriba fins la placeta de l’ajuntament per acabar de nou a l’arxiprestal, passant pel carrer Porticat.

Complit el ritual processonal de la Setmana Santa, ja que a Morella no hi ha tradició de fer cap eixida el Diumenge de Resurrecció, les curolles de les tres confraries que té la ciutat de Morella guardaran les vestes fins la Setmana de Passió de l’any vinent.

Directe