Primer dissabte de maig

Dimecres, 29 d'abril de 2020
  • Jesús Sangüesa Ortí

Com tots sabem este dissabte, 1er de maig, haguerem tingut que anar de Rogativa, però este maleït virus ha fet suspendre o aplaçar, en els millors dels casos, moltes coses: celebracions,festes, activitats diverses i fins i tot ens ha impedit, el més terrible, acomiadar-nos de les persones estimades i que ja ens han deixat. Tampoc la Rogativa s’ha pogut escapar del seu efecte devastador.

No obstant estic cert que el dissabte i el diumenge el nostre cor i ànima estaran pels camins de Vallivana entre carrasques i barrancs…; dissabte i diumenge des de casa ” caminarem “uns al costat del altres. resant,cantant,parlant….Tos junts com a poble, tos junts per presentar-nos davant de la Mare que sempre ens ha escoltat.

La voluntat d’un poble i la seua fidelitat amb els avantpassats per seguir ” fent el camí” ha de ser més forta que qualsevol calamitat per més destructora que sigue.

No sabem encara si este any podrem fer la ROGATIVA; trobar-nos, abraçar-nos riure, caminar, pregar: “eres todo nuestro amor, nuestro norte i nuestra guía no nos dejes Madre mía..”, fer festa. No ho sabem. Les autoritats sanitàries tenen la última paraula sobre este fet i nosaltres tenim l’obligació com a persones i com a societat de fer cas en tot allò que ens diguen perquè a les nostres mans, a les de cadascun i al seu conjunt, està en molta part el poder plantar cara i vèncer esta malaltia.

Hem de tindre clar que tornarem a Vallivana. Pot ser no este any. Però,l’estima a la Mare i el record del perquè va nàixer (la pesta del 1672) i es fa ara la Rogativa més de 300 anys després, ens ha de mantindre junts en eixe convenciment.

Tornaran els cants, el toc de les campanes, el so del gaiatos entre les pedres, les veus… que plenant els carrers de Morella marxen cap a Vallivana.

Una forta abraçada

Jesús Sangüesa
és l’Admistrador de Vallivana i president de l’Associació Marededéu de Vallivana

Directe