El Mercat de la Plaça

Dissabte, 19 de juny de 2021
  • Jesús Sangüesa Ortí

De ma casa al Pla d’estudi hi ha uns 20 metres aproximadament, i ara com tots sabem el mercat del diumenge per motius del covid es fa ahí. Per conveniència es podrie quedar ahí, però no és el que m’agradarie.

Sóc assidu del mercat des de molt xicotet, des de de que acompanyava a la meua iaia Patro a comprar; d’això fa més de 50 anys.

Els dissabtes per la vesprada, abans de sopar veig com des del carrer de la Sabateria fins la Plaça Colón, les tauletes dels bars i restaurants estan plenes (i m’alegro per ells perquè prou mal ho han passat), la gent xerrant, consumint… la majoria sense mascareta i sense distància de seguretat.

Els diumenges pel matí, des de que comencen a muntar les parades fins l’hora de marxar, la gent que allí comprem porten la mascareta i guardem les distàncies de seguretat que s’indiquen. No hi ha en cap moment aglomeració de gent.

Estes són dos realitats que qualsevol pot comprovar els caps de setmana. Però el mercat es segueix fent al Pla d’estudi diuen que per seguretat, per frenar el covid, per evitar aglomeracions…
Les parades on jo vaig a comprar manifesten el seu desacord i malestar per esta situació (fa un mesos van demanar signatures per poder canviar) i no entenen el perquè s’allargue esta situació.

El Pla d’estudi no és lloc per mercat tenint els porxes; un dels motius és la climatologia: fred, pluja, calor… Inclemències del temps que sofreixen els venedors i també els clients. Si des de fa segles el mercat de Morella es fa a La Plaça dels porxes n’estic segur no és per un capritx. Una altra cosa és que per algun motiu ocult hi hage interès per canviar-lo de lloc. Si és així agrairia saber-ho per assistir en directe a este canvi històric.

Si algú dels que llegeixen este article, Sanitat, Ajuntament, pot explicar el perquè passe açò, agrairia la resposta, perquè hi ha coses en açò de la pandèmia que no s’entenen ni estan ben explicades. Esta és una d’elles.

Directe