El VI Campionat de Frare se celebra aquest cap de setmana a Traiguera i Xert

L'esdeveniment d'aquesta modalitat de pilotaté el recolzament de la Diputació de Castelló

La diputada província d’Esports, Tania Baños, ha presentat hui la sisena edició del campionat autonòmic de Frare de pilota valenciana, en el qual participaran al voltant de 200 persones i que es disputarà des del divendres 9 al diumenge 11 de setembre a la comarca del Baix Maestrat, en les localitats de Traiguera i Xert. Ha sigut en un acte celebrat en l’Espai Cultural Obert (ECO Les Aules), en el qual també han sigut presents el regidor de Traiguera, Kevin Salvador; l’alcaldessa de Xert, Susana Sanz; el president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuán; el vicepresident de la Federació, Pedro López, i el representant del Club Pilotari Castelló, Lluís Ramos.

El campionat consta de diverses categories: la femenina, que es desenvoluparà el divendres 9 a la vesprada en el trinquet de Traiguera; escolar, també el divendres però en el trinquet de Xert; veterans, el dissabte 19 a la vesprada a Xert; mixta, el diumenge al matí a Xert; recreativa, el diumenge a la vesprada a Xert; primera categoria, dissabte en horari de matí i vesprada a Traiguera; segona categoria, diumenge de matí i vesprada a Traiguera, i tercera categoria, el dissabte al matí a Xert.

La modalitat de Frare té regles similars a les del frontó però es disputa en una pista que presenta lleugeres diferències a l’ésser les seues dimensions una mica menors i presentar dos bisells a les cantonades del frontis, dos frares que provoquen que la pilota faça efectes estranys quan impacta en ells.

Tania Baños:
defensar el nostre

La diputada d’Esports, Tania Baños, ha fet referència a l’aposta de la Diputació “per cuidar de les nostres arrels i tradicions”, recordant que “la despoblació és una de les raons per les quals als pobles s’ha perdut l’afició”. En aquest sentit, ha assenyalat que la “lluita contra la despoblació és una de les prioritats de l’actual equip de govern” i ha defensat la “creació d’un moviment de recuperació del nostre juntament amb els xicotets ajuntaments, com per exemple, de la modalitat esportiva del Frare”.

Directe