Peníscola acollirà la Travessia de Natació Castillo de Peníscola – Gran Hotel Peníscola

La prova forma part de la Copa d'Espanya d'Aigües Obertes i tindrà lloc el dia 24 de juliol

La regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Peníscola ha presentat, de la mà del Club Natació Benicarló, la Travessia de Natació Castillo de Peníscola-Gran Hotel Peñiscola, que tindrà lloc el dia 24 de juliol en aigües peniscolanes. La regidora de l’àrea, Dolo Bayarri, ha destacat de la prova el seu atractiu per als participants, a més del seu alt nivell, perquè forma part de la Copa d’Espanya d’Aigües Obertes, “és un recorregut molt atractiu alhora que important”.

El club, que reprèn la prova després de dos anys de pandèmia, ha confirmat que la participació serà molt elevada, “la previsió és superar els 260 participants, arribant fins i tot a 300”. L’organització s’ha mostrat molt satisfeta i il·lusionada amb el traçat perquè “és la primera vegada que realitzem aquesta prova exclusivament a Peníscola, des de la platja Sud fins al Gran Hotel”.

La prova, tal com ha informat el club, comptarà amb important participació de nedadors de fora de la Comunitat, la qual cosa suposa una interessant oportunitat de prescripció del destí per als seus participants, “calculem que al voltant del 50% arribaran de fora de la Comunitat Valenciana” la qual cosa genera, a més, pernoctacions que contribueixen a la dinamització del sector turístic, “una Copa d’Espanya no és un esdeveniment que es veu tots els dies” han conclòs.

L’alcalde, Andrés Martínez, ha agraït l’esforç organitzatiu al club i la col·laboració de totes les institucions participants dirigint-se a l’organització: “gràcies per haver pensat en Peníscola per a aquesta cita nacional dins del calendari esportiu. És una prova turístic-esportiva perquè ve molta gent de fora que acaba pernoctant i menjant aquí”.

El primer edil ha destacat la bellesa de l’entorn en el qual es realitza la prova desitjant-li molts anys de vida “és una prova única per l’entorn idíl·lic en el qual es disputa i l’experiència que suposa recórrer la ciutadella emmurallada, factor que anima als participants a repetir en altres edicions”.
Martínez ha conclòs posant en valor l’aposta del municipi pel foment de l’esport i els esdeveniments esportius, una aposta estratègica que fructifica en aquesta mena de cites, “l’esport és Salut i vida, però combinat amb turisme és la combinació perfecta”.

Directe