Tractorada a Madrid

LA UNIÓ protestarà amb una tractorada el 21 de febrer davant el Ministeri d'Agricultura per a defensar els interessos dels llauradors i ramaders valencians

La Unió Llauradora i Ramadera tornarà a manifestar-se aquest pròxim 21 de febrer a les portes del Ministeri d’Agricultura a Madrid per a denunciar la crítica situació que viuen els llauradors i ramaders de la Comunitat Valenciana a causa de les males collites i els alts costos de producció, que es topen amb la insuficiència de les mesures posades en marxa i l’assetjament al qual està sotmés el sector.

Les organitzacions territorials de la Unión de Uniones, després d’analitzar els greus problemes pels quals travessa el camp i la falta de respostes per part del Govern i les comunitats autònomes, han convocat una nova tractorada, insistint en la duta a terme el 5 de juliol de l’any passat. “Ja vam dir llavors que si no es prenien mesures eficaces anàvem a tornar i per això hem convocat aquesta nova protesta”, assenyala LA UNIÓ.

L’organització considera que hi ha suficients motius de pes per a convocar al sector a la mobilització. “Els olivicultors i viticultors valencians s’han quedat fora de les ajudes de totes les Administracions; els cerealistes han tingut mala collita i baixos preus igual que molts altres sectors, el Govern signa un acord internacional per a retirar les ajudes al gasoil agrícola, els ramaders continuen sacrificant animals per uns plans de sanitat irracionals i patint els efectes de la falta de pastures, l’aprovació constant de noves exigències ambientals ens carreguen de més costos i més burocràcia”, són alguns dels assumptes sense resposta.

També insisteix LA UNIÓ que “el Govern incompleix les lleis i les sentències dels tribunals com la del contracte de doble tarifa per al regadiu quan hi ha un increment de cost per la sequera i es rega més i més car, patim la competència deslleial de les importacions que no respecten les normes que ens imposen a nosaltres, no s’atallen els danys als cultius ni la infecció al nostre bestiar que provoca la fauna silvestre, les assegurances agràries són cada vegada més cares i protegeixen menys. Sobren les raons per a eixir al carrer una altra vegada”, opina l’organització agrària.

A causa del preocupant del present escenari, Unión de Uniones s’ha dirigit per escrit als màxims responsables de ASAJA, UPA, COAG i Cooperatives Agroalimentàries per a oferir-los que se sumen a la mobilització i presentar una unitat d’acció en defensa dels professionals del sector i donar així un toc d’atenció contundent al Govern”. L’organització fa també una crida a totes aquelles associacions i plataformes de llauradors i ramaders que desitgen unir-se a aquesta.

Directe