Alcalà-Alcossebre intensifica els controls en zones rurals per a evitar robatoris en el camp

Policia Local, Guàrdia Civil i Guàrdia Rural augmenten la seua presència en l'entorn agrícola de cara a la nova campanya de recollida hortofructícola

Efectius de Guàrdia Civil, Policia Local i el Guàrdia Rural han començat ja a realitzar labors de vigilància en els entorns rurals d’Alcalà-Alcossebre, amb la finalitat d’incrementar la seua presència de cara a l’inici de la campanya hortofructícola d’hivern. Aquesta qüestió es va tractar en l’últim Consell Agrari Local convocat des del consistori en el qual es va parlar sobre la coordinació a realitzar per part dels diferents cossos de seguretat, amb competència en les zones rurals del municipi. En aquest sentit, des de la Comandància de Guàrdia Civil es va sol·licitar comptar amb una especial vigilància en zones d’abundància d’oliveres, a causa de l’elevat preu d’aquest producte durant aquesta campanya. A més, com a novetat, enguany s’ha redactat un document de traçabilitat, acarat per les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, del producte transportat, que pot descarregar-se en la web municipal o recollir-se a l’Ajuntament d’Alcalà i Oficines Municipals de Alcossebre.

El regidor d’Agricultura, Juan Carlos Barceló, destacava que “portem diversos anys realitzant labors de vigilància preventives en comú i no ens consta cap denúncia per sostracció, però enguany hem consensuat entre tots els presents que per a facilitar la labor als cossos de seguretat es redactarà un document amb la traçabilitat del producte, la qual cosa pot resultar de gran ajuda en cas de localitzar mercaderia de la qual hi haja sospites que procedeix d’un robatori”.

Per part seua, el cap de la Policia Local, Abel Serret, explica que “la necessitat de fer un treball de coordinació constant al costat de la Guàrdia Civil i al guàrdia rural, que desenvolupa una labor fonamental”.

Directe